David Moyes' hemmelige dagbok


De siste ukene har vært en virvelvind for David Moyes, etter at han ble utnevnt til Sir Alex Fergusons arvtager i Manchester United. 50-åringen har blitt kastet inn i rampelyset, mens han forsøker å vurdere spillerstallen, gjennomføre sesongoppkjøringen i Asia og foreta spillersigneringer. Det kan være nok til å få enhver ut av balanse - noe som kanskje forklarer årsaken til hvorfor disse sidene fra Moyes' hemmelige dagbok har funnet veien til en ringe reporter...

Sent i mai 2013 (har glemt den nøyaktige datoen - dagene går i ett)

For en dag. For en sinnsyk dag. Fikk telefon fra Fergie. Følte meg ganske sikker på at han var i ferd med å legge inn et nytt £5 millioner-bud på Leighton, så jeg la på. Han fortsatte imidlertid å ringe, og jeg valgte til slutt å snakke med ham. Ble invitert hjem til ham. Tenkte at han kanskje var villig til å legge skikkelige penger på bordet, så ble enig om å ta turen over. 

Halvveis opp innkjørselen hører jeg noe som minner om Wagner, fra høyttalerne på soverommet. Det var ikke normalt. Ei heller den røde løperen opp til inngangsdøra. Jeg var i ferd med å banke på, da døra ble åpnet. Og der stod Alex - med litt glassaktige øyne. Han hadde en flaske whisky i den ene hånda, og jeg kunne se at det lå en haug med bilder bak ham. Guus Hiddink, Jose Mourinho og et av Pep Guardiola. Alle hadde en stor "X" skrevet over seg, foruten bildet som var festet på Fergies brystkasse; et bilde av meg selv. 

"Duh, David... er... (hikk) den neste Manchester United-manageren". 

"Jøss, når begynner jeg?"

Når slike muligheter byr seg, låner man øre seg om han er litt påseilet. 

1. Juli

Stod opp klokken 05.00 for å stryke dressen jeg kjøpte i går. Første bud innen treneryrket er at man må se kjekkere ut enn spillerne på første arbeidsdag - selv om det innebærer å måtte bruke £16 ekstra. 

Snakk om tidlig kveld. Fjeset mitt verker etter all smilingen og småpraten. Knærne gjør også vondt; måtte vente en halvtime på fotografen som skulle knipse de dumme jobbildene. Kan knapt vente på å få muligheten til å sparke ut reporterne fra en pressekonferanse. 

2. Juli

Spillerne var tilbake på treningsfeltet i dag. Spilte Wayne et puss: Fant siden i biografien hans som omhandler meg. Lagde 50 kopier, streket under enkelte ord, og la arkene rundt på treningsfeltet. Fint å bevise overfor spillerne at jeg også har en morsom side. Danny Welbeck syntes det var hysterisk morsomt. 

Var imponert over de fleste karene. Rooney ser kun marginalt overvektig ut (kan kanskje omformulere faktum til "i sin beste form på flere år"), og Anderson er et vrak. De øvrige er i super form. 

Åh, og Chris Smalling ga meg et tips med tanke på hvordan man ser forskjell på Da Silva-tvillingene: "Den som ser deprimert ut er Fabio". Seks måneder under Harry Redknapp gjør tydeligvis sitt til å ta livsgnisten fra noen og enhver. 

7. Juli

Meget godt fornøyd med reaksjonene på at jeg har hentet Phil Neville inn som trener. Virker som dette er noe folk setter pris på. Giggsy virker å være klar for å ta jobben som spiller/trener også. Kanskje jeg skal ta den helt ut? Keith Gillespie som fysisk trener, John O'Keane som sjefskokk, Michael Twiss som banemann? Må ringe sekretæren min senere. Dette er gull!

11. Juli

OK, så de elsker oss virkelig i det Fjerne Østen. Jeg føler meg som Brian Epstein (Husk: Ikke si det til pressen. Madchester-referanser vil trolig gjøre United-fansen happy. Kan jeg si at jeg føler meg som... Bez? Må tenke mer på dette).

Spillerne har vært eksemplariske, selv om Rio Ferdinand insisterer på å filme hver eneste ting. Det er nødt til å være mye kompromitterende på den telefonen. Ting jeg kan benytte meg av når kontraktene skal fornyes. Må google "phone hacking" litt senere. 

Før jeg glemmer det: Pep Guardiola må dø.

13. Juli

Første kampen i dag. Litt nervøs. Ingen Wazza (blunk, blunk), og alle de som er på landslagsoppdrag er fremdeles borte. Stod foran et speil i 35 minutter, og ropte: "DU ER MANCHESTER UNITED-TRENER!", i et forsøk på å overbevise meg selv om at det er sant. Ble helt rød i fjeset. Det er bra. Jo flere blodårer som vises i fjeset, desto bedre. 

Pust rolig, David. Dette har du grep om. 

Sats på når United vinner sin neste Premier League-tittel her!