Cole vs Baines: 5 grunner til hvorfor Baines bør være Englands venstreback


Ashley Cole ligger an til å spille fra start i Englands kamp mot Tyskland tirsdag kveld. Det endrer likevel ikke det faktum at hans tid som selvskreven venstreback snart er forbi.

Cole er fremdeles er briljant venstreback - kanskje den beste som noen sinne har bekledd den posisjonen for England. Og England er bortskjemte om dagen, ettersom både Kieran Gibbs og Luke Shaw også kjemper om en plass. 

Kan Baines etablere seg som Roy Hodgsons foretrukne før VM? Vi tror det er på tide med utskiftninger. Dette er grunnene til hvorfor...


1. Baines er farlig på dødballer

Det er den mest åpenbare årsaken - men slett ikke uvesentlig. Baines' millimeter-pasninger på dødballer er velkjente, og en viktig grunn til hvorfor han skal få prøve seg på landslaget. Han kan både score og skape muligheter for andre med sin gudebenådede venstrefot. Hvem ville du valgt som innleggsleverandør med fem minutter igjen av kampen? Cole eller Baines? 


2. Baines er yngre

I en alder av 28 (fyller 29) er ikke Baines lenger noen ungfole. Han er imidlertid betydelig yngre enn Cole med sine 33 år når VM sparkes i gang neste sommer. Baines har allerede bevist at han er god nok til å spille for England, og bør være førstevalg i en lang periode før Gibbs tar steget opp på den internasjonale fotballscenen. 

 

3. Baines er farligere offensivt

Baines er ikke bare farlig på frispark, men liker i tillegg å drive fremover ved første og beste anledning. Han har utviklet et godt samarbeid med Pienaar i Everton, og koster på offensivt. I en alder av 32 år, er ikke Cole lenger den samme trusselen offensivt som han var for 10 år siden. 


4. Baines er mindre skadeutsatt

Baines fikk sin mulighet for England grunnet Coles skade. Skader er selvsagt en del av fotballen. Men, Cole synes å pådra seg problemer stadig oftere, som man kan forvente med alderen. Det kan bety at Baines er et stødigere valg. 


5. Baines blir stadig bedre

I løpet av de tre seneste sesongene - minst - har Baines bare blitt bedre og bedre. Han har gått fra å være en grå eminense til å være Evertons nøkkelspiller. Faktisk har han blitt så god, at Manchester United nesten kjøpte ham forrige sommer. Det neste steget er å nyttegjøre seg av Baines' enorme talent i landslagssammenheng.