City's Michael Johnson og fem glemte fotballtalenter!


MICHAEL JOHNSON

Bakgrunn: Den purunge Johnson ble kastet inn i Premier League av Sven Gøran Eriksson tilbake i 2007, og var en åpenbaring på Eastlands. Den dynamiske midtbanespilleren tok seg forbi motspillere med den største letthet - scoret mål som dette - og ble sammenlignet med Paul Gascoigne og Steven Gerrard. Og gjenstand for et bud i størrelsesorden £10 millioner fra Liverpool.

Siste Nytt: Johnson slet med en tilbakevendende skade i mageregionen - og en hang til nattklubber og hurtigmat-kjeder - og ble frigitt av Manchester City i desember 2012, etter at dette bildet ble kjent på internett. Johnson hadde ikke vært i aksjon for førstelaget på fire år.

 

WAYNE HARRISON

Bakgrunn: Et stjerneskudd utviklet i Oldham Athletic. Harrison strålte på Latics' ungdomslag da Liverpool sjokkerte alle, ikke minst Oldhams manager Joe Royle, ved å legge £250.000 på bordet for Harrison - verdensrekord for en tenåring tilbake i 1985. Spilleren forsvant til Anfield i en storm av mediaoppmerksomhet like etter han fylte 17 år. 

Siste Nytt: Harrison startet på fortreffelig vis på Liverpools reservelag, men kom aldri tilbake etter en bisarr skade - hvor unggutten kjørte inn i et drivhus og var en hårsbredd unna døden. Harrison la skoene på hylla i 1991 i en alder av 22 år, og sist sett som lastebilsjåfør for Robinson's Brewery i Stockport.

 

HUNG DANG 

Bakgrunn: Kom til England, nærmere bestemt Taunton, som vietnamesisk båtflyktning. Vant konkurransen mot 10.000 andre håpefulle, og ble dermed kronet "National Soccer Skills Champion" av Bobby Charlton i 1985. Satte inn begge målene i England Schoolboys' direktesendte 2-1 seier i 1987, og signerte for Spurs kort tid etter.

Siste Nytt: Pådro seg et stressbrudd i ryggraden kort etter overgangen til White Hart Lane. Spilte aldri profesjonell fotball igjen, men spilte på lokalt nivå i Somerset.

 

CHERNO SAMBA                                 

Bakgrunn: Ble kjent som 13-åring i 1998, etter å ha levert 132 scoringer iløpet av 32 ungdomskamper. Ble hentet til Millwall og fortsatte deretter å imponere på hvert eneste aldersbestemte trinn - noe som utløste en budkrig mellom Liverpool og Manchester United. The Lions, derimot, avviste seddelbunkene.

Siste Nytt: Fikk aldri en eneste førstelagskamp for Millwall, og ble frigitt i 2004 - seks måneder før han fylte 20 år. Har senere spilt for Plymouth og Wrexham i tillegg til en rekke mer eller mindre obskure europeiske klubber. Hva med FK Tønsberg? Hadde alt som skulle til for å bli en legende på Championship Manager, med altså ikke i den virkelige verden. 

 

OWEN PRICE

Bakgrunn: Price presenterte seg selv med en scoring fra midtstreken på Highbury i en nasjonal skolefinale i 1999, og holdt deretter Wayne Rooney ute av England Schoolboys'. Han imponerte Spurs så vidt mye at de betalte Charlton £500.000 for den daværende 14-åringen. Adidas kastet seg på, og ga unggutten en 10-årsavtale. Verden lå for Owens føtter. 

Siste Nytt: Price briljerte flyktige i noen kamper i sesongoppkjøringen under Jacques Santini, men ble frigitt kort tid etter Martin Jol tok tømmene på White Hart Lane. Spilte seneste fotball i ligaens kjelleretasjer i Sverige og Finland, før han vendte tilbake til Storbritannia og spill for Lewes, Northwich Victoria og Farnborough Town.

 

SONNY PIKE

Bakgrunn: Den ultimate barnestjernen. Pike pleide å være oftere på TV enn Chris Evans på 90-tallet. Han hadde blitt hentet inn av Ajax' prestisjetunge ungdomsakademi i en alder av syv år, og ble beskrevet som Englands fremtid av Blue Peter, Baddiel and Skinner's Fantasy Football, The Big Breakfast og en dokumentarserie ved navn Touched with Fire. 

Siste Nytt: Pike ble frigitt av Ajax da kroppen hans ikke modnet like raskt som hans jevnaldrende. Presset ble for stort, og Sonny skrinla proffdrømmen. Skiftet senere navn til Luke Pike, før han skrev under for Waltham Forest i Ryman League. Spilte senest for Dryburgh Saints mens han studerte psykologi på Dundee University.