Brendan Rodgers fortjener ros!


Hvor enn Liverpool måtte ende på tabellen - og det blir uansett ikke dårligere enn tredjeplass - skal Brendan Rodgers har ros for fremgangen dette laget har vist.

De fleste forventet at sesongen skulle spore av på grunn av manglende dybde i stallen, en historikk som er preget av fiasko og et svakt forsvar. Men, Liverpool har likevel fortsatt ufortrødent.

Seier over et hanglende Tottenham, førte Liverpool opp på tabelltopp - to poeng klar av Chelsea, og fire foran Manchester City. Sistnevnte har to kamper til gode. 

Selvsagt har man ingen garanti for at Liverpool faktisk går hen og vinner serien, men man kan ikke nekte for at Liverpool på alle måter er med i kampen om troféet. Og bare dét er nok til å utrope Rodgers til en framifrå manager.

Forrige sesong var det lett å overse mannens mumling, mens laget tross alt ikke virket å være på vei i riktig retning. Nå, derimot, er det åpenbart at Rodgers visste svært godt hva han holdt på med. Ikke minst at han har fått hele spillerstallen til å ta eierskap i planen hans. Som David Moyes har bevist i Manchester United, er det slett ingen enkel oppgave.

Laget hans spiller et kortpasningsspill med en hurtighet man knapt har sett i Premier League, og de åpner opp motstanderen med en intelligens man egentlig ikke har sett i mange klubber overhodet.

Daniel Sturridge har blitt en av de beste spissene i serien, mens han tidligere lå an til å ende som en typisk, engelsk spiller - arrogant og ikke i stand til / ikke villig til å utvikle seg. Det virker som om angriperen, i tillegg til Philippe Coutinho, Joe Allen og Jordan Henderson, er eksempler på at Rodgers er i stand til å få valuta for pengene i overgangsmarkedet, men også å foredle de unge spillerne han handler inn.

Det er vitterlig ikke bare den yngre garde Rodgers har lyktes med.

Steven Gerrard har tilpasset seg sin dype rolle, hvis hamskifte slett ikke var en garantert suksess sett i lys av den åpenbare mangelen på spilleforståelse hos lagkameratene. Det betyr ikke at han ikke var en både effektiv og tidvis briljant spiller - for det var han. Det er bare at hans engelske tilnærming til spillet, med mye løping, langskudd og langpasninger indikerte at fotballens finere nyanser var utenfor hans rekkevidde. Men ikke slik under Rodgers, altså.

Manageren har, imidlertid, gjort enkelte feilgrep denne sesongen.

I form av Iago Aspas, Victor Moses, Aly Cissokho og muligens Mamadou Sakho, har han kjøpt inn - eller lånt - enkelte spillere som ganske enkelt ikke utfordrer førstelagsspillerne. Disse får spilletid kun fordi stallen er tynn.

Rodgers har vært heldig i den forstand at Liverpool-troppen ikke har vært skadeplaget, og ved at han har fokusert på et strålende angrepsspill representert ved Luis Suarez, Raheem Sterling, Sturridge og Coutinho - og ikke så mye på et lurvete forsvarsspill.

De største utfordringene ligger uansett fremover i tid. Dersom du antar at Chelsea, Liverpool og City trolig vinner de gjenstående kampene av sesongen, er det et par av disse oppgjørene som nettopp vil avgjøre hvor Premier League-troféet ender opp.

Liverpool og Manchester City møtes 13. april, mens the Reds har en ny stor oppgave i vente den 27. april i form av Chelsea. Liverpool har fordelen av hjemmebane i begge kampene. City og Chelsea er de eneste klubbene i Premier League som med rette kan hevde å ha et bedre lag enn Liverpool. Det betyr jo ikke automatisk at går seirende ut.

Både Chelsea og City er nødt til å håndtere forstyrrelsene - og påkjenningene - i form av europacup-spill, og begge har bevist at de har en hang til å rote bort viktige poeng på fremmed gress. Nevnte ble bevist i Chelseas tap mot Crystal Palace i helgen. Men, Jose Mourinho skal aldri undervurdes, og City har milliarder av pund investert i spillerstallen. Ikke minst i form av Sergio Agüero.

Når vi skal beregne sannsynligheten, er City og Chelsea fremdeles marginale favoritter. Det er imidlertid så vidt jevnt at ingenting kan hevdes med sikkerhet.

Etter år med venting, står Liverpool overfor sin beste sjanse til å vinne serien.

Dersom de ikke makter det denne sesongen, vil de få angre at de ikke grep sjansen. 

Liverpool er priset til 2.70 i odds for å vinne Premier League - Spill her!