Bale-salg fører til AVB-exit!


Tottenhams styreformann - Daniel Levy - er en av fotballens tøffeste forhandlingsmotstandere. Mannen virker alltid å ende opp med summene han ønsker - selv om han alltid må se sine beste spillere forsvinne. Dimitar Berbatov og Luka Modric er de ferskeste eksemplene på spillere som har vokst seg for store for White Hart Lane, og følgelig forlatt klubben til tross for Levys uttalelser om at "de ikke er til salgs".

Ved denne korsveien handler det om svimlende £100 millioner. Vi hadde vært passe dumme dersom vi skulle satt penger på at Levy ikke ville vri hver eneste Euro ut av Real Madrid, dersom Gareth Bale først skal selges. Kjenner vi den forhenværende Rangers direktøren rett, vil han også klare å hente Fabio Coentrao til klubben. Som en del av Bale-avtalen. 

Men å miste Bale vil være langt mer ødeleggende for London-klubben enn Berbatov og Modric' avgang. Ikke bare vil waliseren utvikle seg ytterligere, men et salg kan også skape mistillit mellom Andre Villas-Boas og Spurs' høye herrer. 

Uttalelsene fra Spurs-direktør Sir Keith Mills til London Evening Standard om at klubben "ikke vil være i stand til å hindre Bale fra å forlate klubben dersom han desperat ønsker en overgang", vil trolig ikke ha imponert den portugisiske treneren nevneverdig. AVB ønsker på sin side å bygge et lag som er i stand til å sikre seg Champions League-spill. 

I disse dager kan man med rette hevde at Spurs trenger Villas-Boas mer enn motsatt. Da Paris Saint-Germain og Barcelona lette etter nye trenere tidligere i sommer, var Villas-Boas den første til å bli koblet til begge klubbene. Selv om Barca-ryktet meget vel kan tilskrives sportspressens sensasjonsjag, var det faktisk genuin interesse fra den franske hovedstadsklubben. 

Levys bastante avvisning av alle bud på Bale ble forsterket av treneren, som var godt fornøyd med å fortelle hele verden at Bale "ikke er til salgs". I fortsettelsen: at han hadde mottatt "forsikringer fra høyeste hold" .

Selv om Levy kanskje ikke bryr seg om han sier én ting og gjør en annen, vil AVB føle at han har blitt ført bak lyset dersom Bale forlater Nord-London. Hva skulle vitsen være med å fortsette som manager i en slik situasjon? Ikke bare har han gjort seg til klovn for den ganske fotaballverden, men han vil få sin fulle hyre med å forklare spillerne at de kan forbedre fjorårets femteplass. Slike forventinger er allerede vanskelige å innfri med dagens spillermateriell. 

AVB har reparert sitt frynsete rykte med Spurs - han er ikke lenger syndebukken som måtte ta hatt og frakk i Chelsea. Mannens forhold til media har blitt stadig bedre, og han er en langt mer moden trener enn da han fikk reisepass på Stamford Bridge. 

Chelsea-jobben var åpenbart for tøff, men han har evnet å relansere seg selv. AVB og Bale har et veldig godt forhold, og duoen har en tydelig respekt for hverandre. Bale mener at AVB har utviklet ham som spiller i kantrollen, men også som hengende spiss bak Emmanuel Adebayor eller Jermain Defoe. Det var en rolle som passet matchvinner Bale perfekt. AVB er på det rene med at foruten Bales scoringer, ville ikke Spurs ha gått inn i sesongens avsluttende måned - for ikke å snakke om siste kamp - med forhåpninger om Champions League-spill. 

Til tross for hva Marca, den Madrid-baserte avisen som har forsøkt å gjøre Bale rastløs med sin langvarige hype, har sagt de siste dager og uker, verdsetter Bale hva AVB har gjort for hans egen utvikling. Sistnevnte mener på sin side at waliseren vil ha godt av ytterligere en sesong i Premier League, før en evnetuell overgang. 

Det er en vanskelig balansegang for Spurs. Å miste Bale vil innebære flere skritt tilbake, til tross for summene som oppgis. Dersom Villas-Boas skulle forsvinne vil det være snakk om en krise det vil ta årevis å reise seg fra.