AVB graver sin egen grav i krigen med mediene!


Selv når Andre Villas-Boas har rett, blir det feil.

Mannen er taktisk god, og en ung trener med mye å tilføre fotballen. Søndagens krangel med pressen var bare et nytt eksempel på hvor håpløs han er hva angår PR.

Du kan forstå hvorfor Villas-Boas tok laptop-klikkerne i skole. Vi kan sågar beundre motet hans. Det betyr uansett ikke at det er en god idé. Dersom du virkelig insisterer på å legge deg ut med en så vidt innflytelsesrik organisasjon som Daily Mail, bør du ha gode våpen til rådighet. Langt ifra å "eie" eller "filleriste" Neil Ashton, som Spurs-fansen hevdet, kastet han kjøkkenvasken etter motstanderen. Og falt deretter overende selv. 

I mange Tottenham-supporteres øyne var det en modig handling av Villas-Boas. La oss uansett ikke narre oss selv til å tro at White Hart Lanes trofaste står samlet bak portugiseren. Beslutningen om å ta Aaron Lennon av banen ble møtt med pipekonsert, noe som er et bedre barometer for folkemeningen enn hva Twitter er. 

I medias øyne er Villas-Boas skadeskutt. Han reagerer på hva de skriver og mener. Så, hva tror du de akter å gjøre? Sende en kurv med hjemmelagde kaker og et hånskrevet kort med unnskyldning, eller la angrepene tilta i styrke? 

I Tottenham-sjefenes øyne, som tross alt er viktigst av alt, ser Villas-Boas ut som han er i ferd med å miste kontrollen. Det er allerede folk i klubben som motarbeider ham; de samme som forteller journalistene på utpust at alle ønsker at AVB skal lykkes, før de på innpust melder om trenerens åpenbare forfølgelsesvannvidd. Mediene trenger strengt tatt ikke anstrenge seg. 

Det er vanskelig ikke å føle sympati med Villas-Boas. Han leder et lag som mistet sin største stjerne i sommer, og har slitt med å få syv nyervervelser til å fungere i samme lag. Ingen klubb i verden ville gå ufortrødent gjennom en slik periode. Men, ingen synes heller å ville innrømme AVB tid til å få styr på Spurs-mannskapet. Aller minst Ashton og hans kollega Martin Samuel. 

 

Villas-Boas var forståelig nok opprørt over hva nevnte duo hadde fått seg til å si. Tross alt er det et osean mellom dem med tanke på hva Samuel hevdet at Villas-Boas hadde sagt: "Spillerne bør skamme seg", og hva Villas-Boas mente han egentlig hadde sagt: "Vi bør skamme oss". Dessverre for Villas-Boas er det også en enorm forskjell mellom Samuel og Ashton. Å gå løs på den ene journalisten for en annen manns artikkel er både uforsiktig og dømt til å feile. 

Ikke at Ashton var helt uskyldig i Villas-Boas' øyne. Hans forbrytelse var å hevde at vi alle kunne vunnet troféer med Porto. Ondskapsfullt? Jepp. Den portugisiske ligaen virket ikke fullt så enkel kun året før Villas-Boas ankom, da Jesualdo Ferreira endte på tredjeplass med det selvsamme Porto-laget. Åtte poeng bak vinneren Benfica og tre bak Braga. Seriens relative styrke har ingen betydning i Europa League, hvor Porto slo CSKA Moskva, Spartak Moskva, Villarreal og nevnte Braga i finalen. 

Samuel er derimot på gyngende grunn nå han bruker begrepet "Vi". Ashtons synsing rundt Porto er hans egne meninger. Oppfatninger som han er berettiget å ha. Javisst var det respektløst, men... velkommen til England, Andre. Hver eneste gang en journalist kritiserer en trener, er det - til en viss grad - respektløst. Alt jeg noen sinne har skrevet har vært respektløst. Og hvordan kan det være annet, når mine egne prestasjoner i fotballen begrenser seg til spill for tredjelaget til et lag i Cornwall?

Det er uansett bedre måter å håndtere dette på. Villas-Boas hadde stått seg langt bedre på å ignorere kritikken, mens laget kunne fått svare med føttene. Tottenham hadde nettopp gjort opp mot et Manchester United, hvis lag hadde ydmyket Bayer Leverkusen kun en uke i forveien. Krise eller ei - uavgjort, og en fortjent som sådan - mot de regjerende seriemesterne er alltid et godt resultat. 

Dessverre er ikke ståa helt i vater nå. Dersom Villas-Boas hadde en følelse av at han var i problemer med pressen tidligere, kan han umulig vite hva han har i vente nå. Knivene er slipt, og det ender sjelden med annet enn drap. 

AVBs Tottenham trenger seier over Fulham denne uka. Sjekk oddsen her!