Ashley Cole kan representere sommerens kupp!


Smarte fotballspillere lyver på alderen. Det er vanskeligere for en verdensstjerne, men de lenger ned i næringskjeden derimot... Jeg kjenner selv til tre-fire karer i den profesjonelle fotballen, som frekt nok trakk fra et par år når de skulle diskutere kontrakt. Og de kom alltid unna med det.

Naiv som jeg var; jeg var alltid ærlig, men ble aldri bedt om faktisk å dokumentere alderen min.

Det er en stående spøk at Chelseas Samuel Eto'o kan være alt fra 33 til 40 år gammel. Og med dette i tankene, undrer jeg hvorvidt Ashley Cole kunne barbert alderen med 24-36 måneder uten at noen hadde reagert?

Hadde the Blues fremdeles skjøvet sin kjente venstreback ut døra hvis alderen hans hadde vist 30 eller 31? Jeg tror ikke det. 

Han er selvsagt 33 år. Ikke 30. Og for de som styrer pengesekken er det selvsagt av betydning, og følgelig hvorfor han har blitt tilbudt en ettårskontrakt med langt dårligere betingelser. Cesar Azpilicuetas form er naturlig nok også en medvirkende faktor. 

Like fullt; i mine øyne har Ashley Cole fremdeles hva som skal til som spiller.

Prestasjonene i Chelseas største kamper denne sesongen, eksempelvis bort mot Atletico Madrid og Liverpool, var aldeles strålende. Han fremstod like frisk og briljant som han alltid har gjort. Tegn til aldri var uansett veldig godt skjult.

Iløpet av Coles 26 kamper for the Blues denne sesongen, var han en del av et forsvar som holdt rent i 14 kamper. Slett ikke ille. Mannens statistikk viser 16-5-5 på de nevnte 26 kampene. 

Uvanlig svake prestasjoner i oppgjørene mot FC Basel og Newcastle United, er trolig hva Jose Mourinho bruker som forklaring på hvorfor det er på tide å kvitte seg med Cole. 

De øvrige kampene hvor han har vært i startelleveren i forbindelse med nederlag, var mot Sunderland i Ligacupen og tapene mot Everton og Atletico. I de to sistnevnte kampene ble han byttet ut tidlig i andre omgang; avgjørelser som ikke hadde nevneverdig positiv effekt.

Vi har kanskje ikke sett så mye til Cole denne sesongen. Det betyr imidlertid ikke at han er ferdig som fotballspiller.

Personlig tror jeg Cole representerer sommerens største kupp, og det er ingen overraskelse at kampen om forsvarerens signatur er stor. Lavest odds får du på at Monaco stikker av med venstrebacken - 2.15

Du trenger nemlig ikke å betale skatt på lønnsinntekter i fyrstedømmet. Og for en mann som for alltid vil bli husket av Arsenal-fansen som en grisk spiller, vil nevnte utsikter garantert være fristende. Likevel; Stade Louis II er kanskje ikke stedet man vil ønske seg til av fotballmessige årsaker?

Å skulle ende sine dager som spiller foran et halvtomt stadion - i en annenrangs serie - er personlig ikke noe jeg ville gjort. Spesielt når man ikke trenger pengene.

Sett i lys av at klubbeier - den russiske oligarken Dmitry Rybolovlev - akkurat har blitt dømt til å betale ekskona £2.6 milliarder som del av et skilsmisseoppgjør, har vi grunn til å tro at Monaco kanskje ikke har så mye å tilby spillerne.

Legg også til at Monaco for øyeblikket heller ikke har en manager på plass. Dersom jeg var i Coles sko, tror jeg at jeg hadde styrt klar. 

Den forhenværende engelske landslagsspilleren spilte sin beste fotball under Carlo Ancelotti. Real Madrid er således en annen mulig arbeidsgiver til 4.50 i odds.

Selv om den spanske hovedstadsklubben ikke mangler venstrebacker, har verken Fabio Coentrao eller Marcelo den samme nese for forsvarsspill som Cole. Skulle Ancelotti stikke av med La Decima denne helgen, og dermed bli værende på Santiago Bernabeu, kan en overgang til Madrid være høyaktuelt.

Begge Manchester-klubbene antas å være delvis interesserte. Jeg anser likevel City som den mest trolige destinasjonen dersom de skulle velge å hente ham - 15.00 i odds. Louis van Gaal og Manchester Uniteds høye herrer virker på sin side mer lysten på Luke Shaw.

Citys Aleksandr Kolarov får spille i de såkalt "lettere" kampene på grunn av sine angrepsevner, mens Gael Clichy benyttes når man skal holde tett bakover. Utsiktene til å hente en spiller som er til å stole på må - i alle henseender - være fristende for den ferske seriemester Pellegrini.

Tatt i betraktning hvor god han er, kan jeg ikke se for meg at Cole forsvinner over til MLS helt ennå. Han har stor sans for USA, men jeg er ikke overbevist om at en slik overgang vil være til det beste.

Å signere for Liverpool kan derimot være det rette - 5.00.

Brendan Rodgers har lenge vært en stor beundrer av venstrebacken, og selv om Jon Flanagans prestasjoner har vært oppløftende, kan muligheten til å sikre seg Ashley Cole på free transfer bli altfor fristende. 

For å kunne være med å kjempe om seriemesterskapet kommende sesong, og for å kunne hevde seg i Champions League, må Liverpool ha en forsvarsrekke å stole på. Dersom vi for et øyeblikk glemmer hvor gammel han er - trekk fra 24-36 måneder i ditt eget hode - kan du tenke deg en mer stødig venstreback enn Ashley Cole? Personlig kan jeg ikke det. 

Det vil være en overgang som er fornuftig for alle parter. The Reds får en solid, erfaren forsvarer; Cole får mulighet til å oppleve noe nytt. Hvis både klubb og spiller er smarte, tror jeg de kan få til dette. 

Sjekk oddsen på Coles neste arbeidsgiver her!