The 10 beste kampene: Manchester United vs Tottenham


Få andre møter i Premier League-historien har gitt oss mer underholdning enn kampene mellom Manchester United og Tottenham.

Lagene møtes atter en gang på Old Trafford lørdag ettermiddag. Vertene håper å kunne knipe innpå serielederen Chelsea.

Dersom helgens møte blir like underholdende som de følgende eksemplene, blir det noe for historiebøkene.

10. Manchester United 2 Tottenham 1 - 1971

I Uniteds hjemmeseier noterte George Best seg en av sine karakteristiske scoringer. Her, en utsøkt lobb over den nord-irske landslagskollegaen Pat Jennings.

Bests chip er så vakkert utført at den nesten hører hjemme på en golfbane. Målet sikret the Red Devils 2-1 seieren over spurs.

9. Tottenham 3 Manchester United 1 - 1999

En historisk seier for Spurs. Laget fra Nord-London lå bak etter en scoring av Uniteds Ryan Giggs.

Hjemmelaget snudde kampen og sikret tre poeng med denne suseren fra høyrebacken Steven Carr.

8. Tottenham 5 Manchester United 1 - 1965

Jimmy Greaves var i støtet, og noterte seg for et utrolig mål i denne kampen. Han tråkler seg igjennom United-forsvaret og setter inn scoringen på sitt sedvanlige rolige vis. 5-1 mot de regjerende seriemesterne var et faktum.

7. Manchester United 0 Tottenham 0 - 2005

Pedro Mendes huskes ikke for mye annet enn sin grusomme hårfrisyre, og at han ble slått ned av Ben Thatcher. I 2005 fant han imidlertid nettmaskene fra midtbanen, bare for dommeren å annullere scoringen.

United-keeper Roy Carroll fomler klart ballen over linja, i det som skulle vært en Spurs-scoring. Tottenham har ikke vunnet på Old Trafford siden.

6. Tottenham 3 Manchester United 3 - 1967

Det var for så vidt ikke noe spesielt med dette Charity Shield-oppgjøret som endte 3-3. Vel, kanskje foruten at et av Spurs' mål var signet Pat Jennings.

Keepere med målteft var et sjelden syn i de dager, og Jennings' mål sendte Spurs-fansen til himmels.

5. Manchester United 5 Tottenham 2 - 2009

Dette er nesten det beste comebacket signert United mot Tottenham (se under for det aller beste). Fergusons mannskap slo tilbake etter 0-2, og vant 5-2 hjemme på Old Trafford.

United ble tildelt et omdiskutert straffespark som Cristiano Ronaldo ekspederte etter 57 minutters spill. I løpet av de påfølgende 22 minuttene skulle hjemmelaget putte ytterligere fire. Ronaldo og Rooney bokførte to fulltreffere hver, mens forhenværende White Hart Lane-favoritt - Dimitar Berbatov - fastsatte sluttresultatet til 5-2.

4. Manchester United 2 Tottenham 1 - 1999

Det er i sannhet sjelden man opplever at begge lagenes supportere ønsker at det samme laget skal vinne. Det var imidlertid tilfellet i siste runde av 1998/1999-sesongen.

Årsaken var selvsagt at Arsenal hadde mulighet til å ta tittelen. En scoring av Andy Cole i andreomgangen sikret United seriegullet. Sir Alex Fergusons menn gikk hen og vant en historisk Trippel den sesongen.

3. Tottenham 2 Manchester United 1 - 1979

Et fantastisk mål - kanskje det beste noen sinne i oppgjørene Spurs vs United. Glenn Hoddle var mannen bak denne perlen i 1979.

Hoddle spilte vegg med Ardiles, før han smalt ballen inn med et volleyskudd.

2. Manchester United 3 Tottenham 3 - 1986

Denne kampen hadde alt, og regnes som en skikkelig klassiker blant det nøytrale fotballpublikumet. United tok tidlig en 2-0 ledelse etter scoringer av Norman Whiteside og Peter Davenport.

Gary Mabbutt reduserte med en spektakulær stupheading, før Glen Hoddles skuddforsøk gikk i eget nett takket være Kevin Moran. Clive Allen ga deretter Spurs ledelsen 3-1 før United utlignet på straffespark signert nevnte Davenport.

1. Tottenham 3 Manchester United 5 - 2001

Denne kampen gir fremdeles Spurs-fansen mareritt. Med 3-0 til pause mot Fergusons gutter, skulle det en historisk kollaps til for å skusle bort seieren.

Det burde ikke være nødvendig å fortelle hva som skjedde. Andy Cole fant veien til nettmaskene tidlig, og deretter fulgte som perler på en snor scoringer av Laurent Blanc, Ruud van Nistlerooy og Juan Sebastian Veron. En viss David Beckham toppet det hele med 5-3 scoringen.