Utrolige Isco: Real Madrid og Spanias fremtid


Fotballen vil aldri mange unge, atletiske spillere med bøttevis av selvtillit. Slike som formelig verker etter å ta seg forbi motstanderen. Fra ballspill på løkka til Premier League, er disse karakterene garantister for spenning. 

Problemet er at få av dem (profesjonelle eller amatører) har ferdighetene og fotballhjernen som skal til for å komplementere fart og bevegelse med ball.

Et utrolig rykk vil ofte bli etterfulgt av en grusomt svak pasning, skudd, innlegg eller annet. Utkommet er rett og slett ikke-eksisterende. Så... deres iøyenfallende kvaliteter til tross; vi er kjappe med å klassifisere dem blant de mest frustrerende artene i idrettens zoologiske hage. Den hodeløse høna

Å finne en spiller med fart, selvtillit, giftighet OG mesterlig teknikk - kombinert med et naturlig instinkt - er ingen lett oppgave. Får du først tak i en, har du skutt gullfuglen.

Det er derfor jeg føler Carlo Ancelotti på alle måter har sørget for valuta for pengene ved kjøpet av Spanias U21-stjerne Isco. Med alle nevnte kvaliteter i overflod kan han på egenhånd snu kamper.

Italieneren har ikke mangel på alternativet til rådighet. Med Cristiano Ronaldo i angrep, vil gjennombruddsevne alltid være tilgjengelig for Real Madrid. 

Takket være spillere som Mesut Ozil, Angel di Maria, Luka Modric & Co er det samtidig rikelig av spillerintelligens og kreativitet på plass også. De gangene Ronaldo måtte ha en dårlig dag på jobben, hvem skal da lede an med det lille ekstra? I fjorårssesongen var svaret ofte: Ingen. Isco har uansett disse evnene i sin velfylte verktøykasse.

Under Mourinho var Real Madrid altfor ofte fornøyde med å trille ballen foran motstanderen. Når spillere blir eldre og klokere, begynner de også å tenke for mye. Den rene fotballinstinktet, og de bekymringsløse glimtene av briljanse blir sjeldnere, til fordel for en mer forsiktig tilnærming. Mourinhos mannskap var kanskje en smule for gammelt.

Ancelottis nye 21-åring vil tilføre sårt tiltrengt ungdommelig blod. Uslepen, og fortsatt uten å ha fått sine første smeller, vil den forhenværende Valencia - og Malaga-unggutten bidra med hva de mangler. Selv uten å være klar over det selv. Med Cristiano Ronaldo i samme startellever, har motstanderne dobbelt så mye å frykte kommende sesong. 

Landslagstrener Vicente Del Bosque vil gjøre smart i å benytte Isco i startoppstillingen jo før jo heller - spesielt sett i lys av Spanias ydmykende 0-3 tap mot et fabelaktig Brasil i Confederations Cup. 

Inspirert av stjerneskuddet Neymar, hadde Selecao selvtillit i form av talentfulle unge spillere, som ikke var redde for å prøve ting. I skarp kontrast til Del Bosques smått aldrende, trege og endimensjonale mannskap, altså. 

Dersom de regjerende Europa - og Verdensmesterne skal ha et berettiget håp om å forsvare titlene på brasiliansk jord om 12 måneder, er de nødt til å benytte seg av revitaliseringen som Isco representerer. 

Juan Mata, David Silva og Andres Iniesta er alle framifrå fotballspillere, mens både Pedro og Jesus Navas kan være dødelige med sin direkte stil. Men, som vi ble vitne til på Maracana, mangler Spania en spiller som bringer teknikk, fotballforståelse, uforutsigbarhet og produktivitet til torgs. Rett og slett en matchvinner som er kapabel til å ryste de beste motstanderne.

Jeg mistenker at Spanias ambisjoner om å skape historie i 2014 avhenger av en spiller som hittil kun har fått én kamp for A-laget. Dersom Del Bosque føler han har behov for sin egen "Neymar" (og jeg tror han gjør nettopp dét), så har han er stående rett foran seg i form av Isco.

Det samme gjelder Real Madrid, med sine høyflyvende planer som å sikre seg "Decima" - deres tiende Champions League-trofé. Når flere andre farger på hovedstadklubbens palett begynner å falme, kan Isco meget vel være akkurat hva de trenger. 

Fotballen tilhører ungdommen. Velsignet med balanse, ferdigheter, intelligens og... nettopp ungdommelighet, er Isco rede til å utgjøre en forskjell for så vel klubb - som landslag.