Tippetips,NM: Kvik Halden vs Sarpsborg 08


Kvik Halden 9.50, uavgjort 6.25, Sarpsborg 08 1.22

Vi leser 1. mai av kalenderen, og 2. Runde i Cupen står før døra. For lagene som utgjør ligaens kjelleretasjer er spill mot tippeligalagene julaften i fotballforstand, og ikke minst en mulighet til å skaffe ekstra kroner i en slunken klubbkasse. Kvik Halden har lagt til rette for en skikkelig folkefest, og kan friste med ”Korpsmusikk, pausekamp med klubbens yngste og loddsalg med FLOTTE premier”.  Vår oppgave er derimot å se hvorvidt det er penger å tjene i oppgjøret mellom Østfolds svar på David og Goliat.

Kvik Halden har kun spilt to kamper denne sesongen (1-0-1) ettersom hjemmeoppgjøret mot Skarbøvik ble utsatt. Fasiten så langt viser 0-2 mot Lillehammer-laget Birkebeineren i seriedebuten, mens Kviks seneste endte 2-0 på Seiersten mot Drøbak Frogn. Dardan Mehmeti og Drilon Turkaj sørget for målene for Nils Lexerøds Kvik.

Det begynner å bli en stund siden Kvik Halden var en maktfaktor i norsk fotball (eller FK Kvik som laget het den gang). Klubben kan se tilbake på to cupfinaler (1915 og 1922), som begge endte med tap mot Odd. Men, Kvik har vitterlig bevist at de kan overraske i nyere tid også. Vi skal ikke lenger enn ett år tilbake i tid, da polkatrøyene slo ut Fredrikstad på straffespark foran 1600 elleville tilskuere. At det står uavgjort etter 90 minutter er tilgjengelig til 6.25 i odds.

Vi har flere ganger snakket om Sarpsborgs flotte prestasjoner etter opprykket til Eliteserien. 1-4-1 er ståa seks kamper inn i sesongen, hvorav Brian Deane blant annet kan vise til uavgjort mot både Lillestrøm og Strømsgodset – i tillegg til seier over Viking. Angriperne Martin Wiig og Mohamed Elyounoussi har stått for fem av klubbens totalt seks seriemål, og blir garantert å finne på listen over målscorere onsdag også. Sarpsborg har ryddet unna det lurvete forsvarsspillet fra sesongstarten, men det virker å ha gått på bekostning av scoringsformen. Blåtrøyene har nemlig ikke mer enn én scoring på sin tre seneste i seriesammenheng. Seier til gjestene er priset til beskjedne 1.22 i odds.

Beste spill:

Sats på Sarpsborg (Begynner 1-0) til 1.56 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 1.62 i odds

Sats på alle NM-kampene her!