Svensk Cup, tippetips: Eskilsminne vs Djurgården


Eskilsminne IF 15.00, uavgjort 6.00, Djurgården 1.17

Vi skal til Helsingborg og cup-oppgjøret mellom 2.divisjonslaget (tredje nivå) Eskilsminne IF og langt mer meritterte Djurgården. Selv om det naturlig nok er divisjonsforskjell mellom hjemmelaget og Stockholms-klubben, som tross alt befinner seg i Allsvenskan, kan dette bli et underholdende oppgjør. Eskilsminne ligner stadig mer på et aldri så lite Stabæk, i den forstand at de spilte i 5.divisjon så sent som i 2008. Ferden oppover i divisjonssystemet går raskt, selv om Superettan-spill ikke blir aktuelt med det første. EIF befinner seg nemlig på en høyst kredibel fjerdeplass fem kamper før sesongslutt, med 15 poeng opp til tabelltoppen Norrby. Karl Johan Olssons gutter står med 3-0-2 på sine fem nyligste, og kan handles til 15.00 i odds for seier onsdag.

Djurgården ledes av en herremann som de fleste nordmenn bør dra kjensel på – nemlig Per Mathias Høgmo. Den gamle Tromsø-treneren tar med seg friske bein til oppgjøret mot Eskilsminne. 2-1-2 er fasiten på de fem siste for Järnkaminerna. Selv om det ble tap mot Elfborg (1-2) hjemme på Klocktornet sist, kan Høgmo si seg godt fornøyd med spillet:

“Vi kan se tilbake på en meget god periode med fire solide prestasjoner mot Häcken, Norrköping, Syrianska og Elfsborg henholdvis. Kvaliteten har vært skyhøy på det vi har gjort, og vi har i tillegg trent hardt før vi tok fri et par dager. Det er således et skikkelig trykk i spillergruppa nå i oppkjøringen til kampen”.

De tilreisende fra Stockholm har overkommelige skadeproblemer. Petter Gustavsson og Tim Söderström blir ikke å finne i aksjon onsdag. Det samme gjelder klubbkollega Joel Riddez, hvis spiller befinner seg på trenerkurs. Duoen Vutautas Andriuskevicius og Simon Tibbling har vært opptatt i forbindelse med landslagsspill.

For hjemmelaget er dette en festkveld, mens det for Djurgården knapt kan fortone seg som annet enn en forstyrrelse. Gjestene er slett ikke trygge fra nedrykksspøkelset i seriesammenheng (fem poeng), og bør således vite å prioritere riktig. Å satse penger på lag hvor Høgmo sitter i sjefsstolen er alltid en risikosport - i alle fall ikke verdt innsatsen til 1.17 i odds. Det er i tillegg mye morsommere å sette noen kroner på hjemmelaget her.

Beste Spill:

Sats på Eskilsminne med pengene tilbake ved uavgjort til 12.75 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.35 i odds