Superligaen, tippetips: Viborg vs Randers


Viborg 3.00, uavgjort 3.35, Randers FC 2.30 (avspark lørdag kl. 16:00)

Det ligger an til et interessant lokaloppgjør lørdag ettermiddag, når grønntrøyene fra Viborg skal bryne seg på naboene fra øst - Randers. Sistnevnte overrasket de fleste i fjorårssesongen, da nykommerne tok bronsemedaljer. 

For seks år siden møttes de Jyske klubbene i Superligaens første runde, da Randers gikk seirende ut på eget gress med sifrene 2-0. Den gang endte sesongen med nedrykk for Viborg; en skjebne mange eksperter tror vil ramme Domkirkebyen i år også. 

Favorittstempel til tross, er det ikke mye hovmot som preget Randers-laget i forkant av lørdagens kamp:

"Det skal ikke herske tvil om at det blir en vanskelig kamp mot Viborg. Som nyopprykkede vil de helt sikkert gå inn i oppgjøret med masse entusiasme. De vil på alle måter være klare til dyst. Vi skal på vår side dra veksler på den Superliga-erfaringen som vi nå engang har spilt på oss i løpet av fjorårssesongen", uttalte den forhenværende Viborg-spilleren Christian Keller. 32-åringen med fortid også fra Stabæk, er i dag en av Randers' nøkkelspillere. 

En spiller som har gått motsatt vei, er hjemmelagets angriper Thomas Dalgaard. Spissen spilte for Randers i årene 2006-2008, og som ironisk nok også var mannen bak begge scoringene i nevnte seier mot Viborg i 2007. Dalgaard er i høyeste grad mannen som Ove Christensen & Co setter sin lit til, etter at han noterte seg for 27 fulltreffere i 1. Divisjon. Følgelig er han også hovedårsaken til at Viborg igjen kan kalle seg en toppserieklubb. 

En annen årsak til VFFs suksess, er den rutinerte trener Ove Christiensen - som var nettopp Randers-trener i årene 2009-2011. Det er med andre ord mange "kamper-i-kampen" lørdag. 

Historisk sett står det nokså jevnt mellom disse klubbene. Vi sitter imidlertid med en følelse av at Randers - som ikke har foretatt omfattende utskiftninger i spillerstallen siden fjorårssesongen - vinner relativt komfortabelt mot Vibor. Hestene har vunnet alle sine kamper i sesongoppkjøringen med sifrene 3-0 (mot Vejle, Hobro og AGF) - et resultat som ikke er egnet til å sjokkere noen i sommervarme Danmark. Vi anbefaler også at du vurdere gjestene med handicap til gode 4.40 i odds

Gjestene må klare seg uten nyervervelsen Mads Agesen, hvis spiller har tatt med seg karantene fra AC Horsens. 

Beste Spill:

Sats på at Randers vinner til 2.30 i odds