Superligaen, Tippetips: Topp mot bunn i Viborg!


Se kampen LIVE på Unibet TV fra 20.00 onsdag! 

Mens nykommeren Viborg FF har stø kurs for 1. Divisjon igjen, med én seier på sine 13 seneste seriekamper, virker seg ikke som om AaB lenger kikker seg over skuldra i toppen av Superligaen. Kanskje ikke så rart, ettersom de har gjort av med FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF iløpet av de tre seneste kampene. 

Det er med andre ord ikke noe å si på at oddsen på borteseier en på usedvanlig beskjedne 1.83. Det er tross alt et oppgjør mellom nummer 1 og nummer 11 vi snakker om her; en kamp mellom seriens mestscorende (AaB har levert 49 fulltreffere) og et av de rauseste forsvarene (VFF har sluppet inn 47 baklengs); et møte mellom Superligaens mestvinnende lag (AaB har vunnet 14 kamper denne sesongen), og et av lagene som har gått seirende av banen ved veldig få anledninger - seks ganger.

En av en rekke skuffelser for de grønnkledde viborgensere kom så sent som i søndagens kamp, da høyst ordinære Randers FC kjørte over Viborg med sifrene 3-1 (VFF scoret trøstemålet like før slutt). AaB derimot slo et av fjorårets sterkeste mannskap, Brøndby, med 2-0. Spisskometen Lukas Spalvis avgjorde i realiteten gullkampen med sine to scoringer før hvilen. Laget fra Nordjylland sørget samtidig for å demme opp for gjestenes offensiv i andre omgang.

Kikker vi på de innbyrdes kampene mellom de to jyske representantene i Superligaen, er det heller ikke mye som taler for hjemmeseier onsdag kveld. AaB har vunnet sine fem seneste seriekamper mot VVF med målforskjellen 16:3. Vi skal nesten 10 år tilbake i tid for å finne sist gang VFF reiste fra Aalborg som seierherrer. Dersom vi titter på inneværende sesong, står AaB med to hjemmeseiere; 3-1 og 5-0 henholdsvis. Begge kampene gikk av stabelen i høst.

Mens AaB har banket inn mål de seneste ukene (ni fulltreffere på de fire seneste kampene), trøbler VFF offensivt; syv mål har ligaens nyopprykkede å vise til på sine ni ferskeste kamper. 46% av lagets scoringer denne sesongen er signert toppscorer Tomas Dalgaard (16 av 35).

VFF ser rett og slett ikke ut som et lag med nødvendige kvaliteter til å holde Superligaens - for tiden - beste mannskap i sjakk. Derfor satser vi på at Kusk, Spalvis & Co sikrer seg den fjerde strake seieren onsdag kveld. Likeledes, at gjestene henter med seg alle poengene med minst to måls margin. Sistnevnte er priset til strålende 3.20 i odds. 

Gjestene må klare seg uten Rasmus Jönsson, Henrik Dalsgaard, Christian Rye og GIll Sørensen.

Viborg har backen Christopher Poulsen ute med karantene. 

Beste Spill:

Sats på at AaB vinner til 1.83 i odds