Superligaen, Tippetips: SønderjyskE vs AaB


Med seieren over FC Midtjylland, meldte AaB seg for alvor på i kampen om seriegullet. Vi kan sannelig ikke gjør annet enn å ta av oss hatten for jobben som trener Kent Nielsen har utført i Aalborg. Nordjyderne står nå ubeseiret på sine 10 seneste i Superligaen, og kan med rette kalle seg Danmarks formlag. 

I den fremskutte søndagskampen skal tar altså de polkastripede Aalborgenserne turen til divisjonens tabelljumbo, SønderjyskE. Etter en høyst overraskende 4-0 seier mot FC Vestsjælland i vårpremieren har vertene gått helt i vranglås. Fasiten på de tre seneste kampene er ett poeng.

Statistisk sett er det heller ikke mye som peker i retning av at de lyseblå skal få noe å feire søndag ettermiddag. Haderselv-klubben har i tillegg tapt begge kampene mot AaB denne sesongen med en margin på to mål. Kun én gang iløpet av de fem seneste innbyrdes har det lyktes Lars Søndergaards mannskap å beseire sine rivaler fra Nordjylland.

Hjemmelaget har et åpenbart problem - nemlig å finne veien til nettmaskene. Kun ni scoringer har det blitt på eget gress. Dersom vi ser på den samlede scoringsbeholdningen denne sesongen, har søndagens motstander nesten scoret dobbelt så mange (40) som SønderjyskE (22).

Det hører imidlertid med til historien at AaB har tapt fire av sine 10 bortekamper denne sesongen, hvis statistikk må hevdes å være noe atypisk for en gullkandidat. Av lagene på øverste halvdel av Superligaen er det kun Esbjerg som har tapt flere når på reisefot (6 av 10).

AaB er i storform om dagen, og vi kan simpelthen ikke se at det ligger overraskelse i vente her. 2.15 i odds for borteseier er i så måte spillbare saker. For de risikovillige kan det være en idé å satse på AaB med -1 i handicap til 4.10 i odds.

Beste Spill:
Sats på at AaB vinner til 2.15 i odds