Superligaen, Tippetips: SønderjyskE kan overraske i Parken!


Med forrige helgs tap mot AaB spilte etter alle solemerker de regjerende mestere FC København seg ut av gullkampen. AaB vant på sin siden over FC Midtjylland lørdag, noe som betyr at Løvene har 10 poeng opp til lederlaget Aalborg før søndagens dyst. Hadde FCM gått seirende ut, ville avstanden opp til førsteplassen vært hele 12 poeng. Javisst hadde uavgjort vært bedre for FCK, men AaB-seier var heller ikke å forakte.

Skal Ståle Solbakken & Co fremdeles kunne håpe på gull etter den 25. serierunden, fordrer det naturligvis full pott i Parken mot SønderjyskE. Det er noe absurd å tenke på at FCK på tredjeplass har nesten like langt ned til motstanderen fra Haderselv (12 poeng) som opp til Superligaens lederlag Aalborg (10). Det setter de to jyske toppklubbenes dominans i perspektiv, og forteller samtidig sitt om en uhyggelig jevn serie - hvor et lag som FCK kan avgi poeng mot samtlig lag i divisjonen.

Skal Ståle Solbakken & Co fremdeles kunne håpe på gull etter den 25. serierunden, fordrer det naturligvis full pott i Parken fikk et eksempel på nevnte for tre uker siden, da nettopp SøderjyskE var FCKs motstander i Haderselv. Gjestene fra hovedstaden dominerte kampen, og brant tre-fire gigantiske sjanser. Oppgjøret endte like fullt 0-0, selv om vertene hadde en heading i tverrliggeren helt på tampen. Tilskuerne i Parken forventer - med rette - en ganske annen presisjon fra Gislason, Vetokele & Co når klubbene møtes søndag.

Superligaen har vært så vidt uforutsigbar denne sesongen, at historikk og statistikk er av mindre betydning. Det skal likevel nevnes at SønderjyskE mildt sagt er en ønskemotstander for FCK. I 23 innbyrdes oppgjør har hvittrøyene aldri tapt mot de lyseblå fra Haderselv, mens åtte av de ni foregående hjemmekampene mot SønderjyskE er vunnet. Vi heller ytterligere i retning av hjemmelaget ved det faktum at FCK kun har tapt to på eget gress denne sesongen, mens gjestene kun har to trepoengere på bortebane.

Tapet av de to offensive profilene, Nicolai Jørgensen og Youssef Toutouh legger følgelig et større ansvar på resten av FCK-angrepet. Inntil videre har vi kun tidvis sett hva Andreas Cornelius kan prestere, mens toppscorer Igor Vetokele stadig mangler avslutteregenskaper av ypperste merke - godt illustrert i 0-0 kampen i Haderselv. Seks mål iløpet av de syv seneste kampene taler sitt tydelige språk om mangel på gjennombruddskraft, avslutteregenskaper og kreativitet. Under 1.5 mål til hjemmelaget betaler 2.33 i odds.

Lars Søndergaards gutter er ubeseiret på de tre seneste seriekampene, og kunne med litt flaks tatt alle poengene i forrige helgs 2-2 i Odense. Det er med andre ord ingen grunn til å undervurdere gjestene, som i Tommy Bechmann og Rubin Okotie har en angrepsduo i stand til å skape problemer for ethvert Superliga-forsvar. FCK fortjener så visst ikke å bli priset til lave 1.48, selv om kampen går av stabelen i Parken. Mesterne har fremdeles kun vunnet én ligakamp i år (1-0 i Odense), og vi anbefaler derfor Uavgjort til 4.35 i odds - alternativt X2 i markedet Dobbelsjansen til pene 2.65 i odds.

Gjestene må klare seg uten Johan Absalonsen og Adigun Salami.

Ingen av klubbene har spillere ute med karantene.

Beste Spill:
Sats på Uavgjort til 4.35 i odds