Superligaen, Tippetips: FCN fortsetter den gode trenden i Esbjerg!


Esbjerg 2.50 Uavgjort 3.40 FC Nordsjælland 2.65 (Avspark, mandag 19:00)


Vi skal nesten fem år tilbake i tid for å finne forrige Nordsjælland-seier i Esbjerg i Superliga-sammenheng. I sesongpremieren gikk det eksempelvis fullstendig galt. Tigrene ble formelig spist levende, og måtte ta turen fra den jyske vestkysten med 0-4 i bagasjen. 

Nevnte var bare starten på fire kamper uten seier for de regjerende sølvvinnerne. EfB vant på sin side tre av sine fire innledende kamper, selv om ting skulle snu ettertrykkelig i fortsettelsen. I forkant av mandagens oppgjør, er det hjemmelaget som befunner seg under nedrykksstreken med fire poeng opp til FCN på sjetteplass. 

Niels Frederiksens blåhvite tropper maktet ikke vinne så mye som en eneste av de åtte seneste, mens Kasper Hjulmand & Co gikk inn i vinterpausen uten tap på de fire avsluttende kampene. FCN sliter like fullt med en horribel bortestatistikk, hvis fasit viser én seier, én uavgjort og seks tap - svakest av samtlige i Superligaen.

[Europa League]

Mens EfB altså "varmet opp" til mandagskampen med spill mot Fiorentina, spilte et ungt reservelag fra FCN 0-0 borte mot Malmö tirsdag. Tre dager i forveien hadde klubbens "ordinære" startellever slått ukrainske Metalist Kharkiv takket være Martin Vingaards scoring. 

EfB og FCN er normalt to lag som begge satser på hurtig og teknisk angrepsfotball. Hvis vi kan tillate oss å være en smule optimistiske, tror vi på et seerverdig og målrikt mandagsoppgjør. 

Det er i den sammenheng verdt å merke seg at disse lagene ikke har spilt 0-0 i et eneste av de 31 innbyrdes. 99 scoringer gir et snitt på over tre, noe som gir grunn til å satse på Over 2.5 mål til 1.73 i odds. 

4-0 i favør av hjemmelaget blir det neppe; derimot tror vi på en knepen seier til gjestene FCN. 2-1 til Farum-klubben betaler pene 10.00 i odds. 

EfB må klare seg uten suspenderte Kian Hansen. 

Beste Spill:

Sats på at FCN vinner til 2.65 i odds