Superligaen, Tippetips: FC Vestsjælland vs Esbjerg


FC Vestsjælland 3.05, uavgjort 3.35, Esbjerg 2.30

FC Vestsjælland har vært imponerende etter opprykket. ”Vikingerne” har plukket 13 poeng i løpet av sesongens åtte innledende kamper. Faktisk har det kun skjedd ved to anledninger at Superliga-nykommere har sanket flere poeng. OB hadde 19 poeng etter åtte kamper i 1992/1993-sesongen, mens FC Midtjylland kunne skilte med 13 poeng på samme tidspunkt for tretten år siden.

For Ove Pedersens gutter handler det imidlertid om fornyet Superliga-kontrakt, heller enn medaljekamp. 3-4-1 hittil betyr at statistikken er på klubbens side i så måte. Av 94 lag som har tatt 13 poeng på åtte serierunder i den danske toppseriens historie, har kun ett av dem rykket ned. Hjemmeseier mandag er tilgjengelig til 3.05 i odds.

Hjemmelagets trener møter sin gamle arbeidsgiver, Esbjerg, mandag. 59-åringen ledet vestjyderne i 189 Superliga-oppgjør i årene 2002-2005, og ledet klubben til bronsemedaljer i 2004. Esbjerg har på side hatt en ujevn sesonginnledning (3-2-3). Dersom laget fortsetter trenden med å tape poeng i andreomgangene, skal det vanskelig gjøres å gjenta fjorårets fjerdeplass. Dersom fotballkamper hadde vært avgjort etter 45 minutter, hadde EfB hatt 19 poeng på kontoen og tabelltopp.

FC Vestsjælland må klare seg uten angriperen Rasmus Festersen, mens Mikkel Vestergaard mangler for Esbjerg.

Det har vært en trend de siste årene at nyopprykkede lag gjør det bra i Superligaen. FC Vestsjælland ser ut til å følge i samme spor med en foreøpig tredjeplass. Esbjerg er selvsagt ikke et lag å kimse av, men sliter som nevnt med å holde distansen ut.

Beste Spill:

Sats på 2/1 i markedet Halvtid / Fulltid til 35.00 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 2.10 i odds


Bilde: Slagelse Stadion, MidtConsult