Superligaen, Tippetips: FC Nordsjælland vs Esbjerg


På papiret finner vi ikke to mer jevnbyrdige motstandere enn lagene som skal i aksjon mandag kveld i Farum. Både hjemmelaget, FC Nordsjælland, og gjestene fra Esbjerg står med 33 poeng i årets Superliga. Klubbene befinner seg på 6. og 7. plass henholdsvis, med identisk fasit: 9-6-10. 

Kikker vi nærmere på historikken, og dertil hørende statistikk, finner vi imidlertid en rekke ting som taler i favør av hjemmelaget. Blant annet det faktum at det iløpet av de seks seneste innbyrdes mellom FCN og EfB har vært vertene som har gått seirende ut (To ganger FCN og EfB ved fire anledninger).

Legg også til at Tigrene fra Farum kun har tapt to ganger eget (kunst)gress denne sesongen, at FCN er seriens tredje beste hjemmelag i divisjonen - med 25 poeng etter 13 kamper, og at de røde og gule har scoret i samtlige av sine 26 seneste hjemmekamper. EfB går dessuten inn i denne kampen med en svak bortestatistikk. Hele syv tap har det blitt iløpet av lagets 12 kamper på reisefot. Kun SønderjyskE og nettopp FCN har tapt flere bortekamper (8).

"Kampen i Farum gjelder strengt tatt plasseringer bak den ypperste eliten. Jeg har hele veien hevdet at vi er nødt til å sanke 40 poeng for å holde bunnstriden på avstand, mens vi samtidig skal sørge for å befeste posisjonen like bak topplagene. Det fordrer imidlertid poeng mot FC Nordsjælland. Det skal mye til for at ikke femteplassen gir adgang til å spille om en europacup-plass kommende sesong", uttalte Esbjerg-trener Niels Frederiksen til klubbens nettsted.

Det er ikke bare kobbelet like bak topplagene det handler om i Farum; en eventuell vinner vil skape en luke på ni poeng ned til nedrykksstreken, og trolig fornyet kontrakt for klubben det gjelder. Ingen tror for alvor at FCN og EfB skal rote seg inn i bunnstriden. Men, i en serie hvor det skiller kun ni poeng fra nummer 5 ned til 12. plass, skal det ikke mange tap på rappen til for at en middelhavsfarer merker presset.

Og tap ble det vitterlig for Esbjerg i forrige serierunde, da vestjyderne reiste hjem med 0-1 i bagasjen fra oppgjøret mot Brøndby. FCN derimot er ubeseiret på sin tre nyligste, og har til alt overmål ikke sluppet inn en eneste baklengs.

Martin Pusic' fravær synes å ha rammet Esbjerg-angrepet hardt. Og vi tror da også at gjestene, på samme måte som de fleste andre lag, får det stritt på Farum Park. Esbjerg er ikke et lag som klapper sammen som en fluktstol, men vi tror ikke at Niels Frederiksen & Co får med seg poeng herfra. 1-0 og 2-1 er våre stalltips til henholdsvis 8.50 og 11.00 i odds.

FCN må fremdeles unnvære skadede Kasper Lorentzen, Andreas Laudrup, Joe Sise og Søren Christensen.

EfB må på sin side klare seg uten forsvarsspilleren Jonas Knudsen (karantene), mens Martin Pusic, Jerry Lucena, Emil Lyng, Jens Berthel Askou, Jakob Nielsen og Frederik Rønnow er ute med skader.

Beste Spill:
Sats på at FCN vinner til 2.45 i odds