Superligaen, tippetips: FC Nordsjælland vs Esbjerg


FC Nordsjælland 2.95, uavgjort 3.45, Esbjerg 2.25 (avspark, mandag kl. 17:00)

FC Nordsjælland har for lengst sikret seg sølvmedaljene, noe som var tydelig i lagets 0-4 tap mot Brøndby torsdag kveld. Mandag runder Kasper Hjulmands mannskap av på Farum Park mot vårens formlag - Esbjerg. De nyopprykkede gjestene var allerede vunnet den danske cupen, og kan sikre seg fjerdeplassen i Superligaen med full pott mandag. Borteseier er priset til 2.25 i odds

Esbjerg imponerte ingen i fjor høst, men har kommet i stadig bedre form i takt med vårtegnene. De vestjyske spillerne har vist seg så vel vinnertyper som eminente ballteknikere. De blåhvite har vunnet sine fire seneste seriekamper, og kan sammen med FC København, skilte med divisjonens beste forsvar: 31 baklengs på 32 kamper er patente saker. På fremmed gress er det ingen andre lag som har vært gjerrigere enn Esbjerg, med 16 innslupne. Oddsen på at Esbjerg ikke slipper inn mål er 3.45 i odds.

"At vi ender som vårens desidert beste lag i vårsesongen, sier noe som hvilken forvandling vi har gjennomgått. Enkeltspillerne fremstår naturlig nok bedre når laget ellers gjør det godt. Når har vi sist hatt to spillere med i landslagstroppen?", uttalte Esbjerg-trener Jess Thorup, men henvisning til Peter Ankersen og Martin Braithwaite. 

"Vi nådde målsettingen vår om en plass blant de seks beste med seieren mot OB. Det gir oss en ekstra hjemmekamp kommende sesong. Nå er målet å havne så høyt opp på tabellen som mulig", avsluttet Thorup. 

Mandagens hjemmelag kan kun vise til én seier på sine seks seneste, og har gått av banen med tap i tre av de fire nyligste innbyrdes oppgjør mot EfB. Det omvendte oppgjøret i Esbjerg endte 0-1 i november. Av lagenes 16 møter på Farum Park, har FCN vunnet syv, mens EfB kan skilte med seks gevinster. 

Hjemmelaget må klare seg uten Nicolai Stokholm og Patrick Mtiliga grunnet karantene. hele syv spillere er å finne på skadelisten: Anders Christiansen, Joshua John, Uffe Bech, Morten Nordstrand, Mario Ticinovic, Ivan Runje og Søren Christensen. 

Beste Spill:

Sats på at Esbjerg vinner kampen til 2.25 i odds