Superligaen, tippetips: FC Midtjylland vs Sønderjyske


FC Midtjylland 1.90, Uavgjort 3.55, Sønderjyske 3.90

FC Midtjylland har kommet kjapt ut av startblokka i år. Ulvene beviste i fjorårssesongen at de er et av de mest "spillende" lag i Superligaen. Det var i fortsettelsen kun marginer som gjorde at klubben ikke kvalifiserte seg til Europa League. Glen Ridderholms mannskap har fortsatt i samme spor i sesonginnledningen, og topper tabellen etter to gevinster. Laget også holdt rent bakover i begge kampene. 

Fredag kveld kommer Sønderjyske på besøk til MCH Arena. Lagenes innbyrdes oppgjør tidligere i år bekrefter FCMs oppadgående formkurve: To ganger har midtjyderne møtt laget fra Haderselv (én gang i Herning og én gang i Haderselv), hvor begge oppgjørene har endt med seier til FCM; 1-0 og 2-0 henholdsvis. 

Gjestene er i likhet med Midtjylland ubeseiret to serierunder ut i sesongen. Lars Søndergaards lyseblå menn kunne sågar vunnet i sesongpremieren mot Odense (1-1), med litt bedre presisjon foran motstanderens mål. Sønderjyske fikk vel og merke den perfekte opptakten til møtet med FCM da de slo Brøndby 1-0 søndag. Alt tyder således på at den "alltid" nedrykksdømte" klubben bli en hard nøtt for de fleste lag denne sesongen. 

Det er ikke utelukkende i år at FCM har hatt et godt tak på Sønderjyske. Kun i to av de seneste 11 innbyrdes har Ulvene tapt mot Haderelv-klubben. Seks ganger har det endt med full pott. Faktisk har Sønderjyske ikke evnet å vinne mer enn fire av de foregående 21 møtene med Midtjylland. 

Vi tror uansett ikke at gjestene vil fare like ille som de gjorde for 12 år siden. 1-5 ble nemlig fasiten den gang. Gjestene er solide defensivt, mens det skorter på kvalitetene fremover på banen. Lasse Vibe har forsvunnet til svensk fotball i løpet av sommeren, og mange spør seg om hvor scoringene skal komme fra nå. Inntil videre har den forhenværende Køge-spilleren Nicolaj Madsen sørget for nettsus. Angriperen har allerede notert seg for dobbelt så mange scoringer som i hele fjorårssesongen. 

Med Tommy Bechmanns skadeproblemer, er det først og fremst Sønderjyskes midtbane som representerer en trussel. Et formsterkt hjemmelag bør kunne demme opp for gjestenes angrep, og vi tror følgelig at Petter Andersson & Co tar alle poengene. Det kan meget vel bli et jevnspilt oppgjør, og en reprise av 1-0 i forrige kamp vil ikke være en overraskelse. Det samme resultatet er priset til 8.50 ganger innsatsen

Bo Storm er skjøvet ut av gjestenes startoppstilling til fordel for talentet Marc Wehner. Ingen av lagene har suspensjoner å stri med. 

Beste Spill:

Sats på at FCM vinner til 1.90 i odds

Sats på 1-0 til 8.50 i odds