Superligaen, tippetips: FC København vs Randers


FC København 1.50, Uavgjort 4.10, Randers FC 6.50

FCK håper å kunne rette opp den svake serieåpningen på Parkens nye gressteppe søndag. To bortetap mot AaB (1-2) og FC Midtjylland (0-1), gjør at hovedstadsklubben befinner seg på bunn i Superligaen. Fansen krever således en reaksjon fra spillerne i sin egen storstue på Østerbro. 

Det er derimot ingen grunn til å kimse av søndagens motstander - Randers. Gjestene overrasket alt og alle i fjorårssesongen, og kronet en flott sesong med bronsemedalje. "Hestene" har vanligvis slitt voldsomt i Parken, hvor klubben kun har gått seirende ut i ett av de 11 foregående oppgjørene. Vi skal helt tilbake til 2007, da Randers vant 1-0 etter en straffescoring signert Kenneth Møller Petersen. 

Sist lagene møttes var i mai, da hjemmelaget Randers vant 1-0. FCK vant imidlertid det forrige møtet i København i starten av desember, med sifrene 2-0. Den nåværende Cardiff City-spilleren Andreas Cornelius og Ragnar Sigurdsson sørget for nettsuset. Sistnevnte måtte ta til takke med en plass på benken sist, men kan kjapt bli å finne i startelleveren mot RFC. 

Cornelius er befinner seg som nevnt ikke i FCK, hvis klubb har kjøpt Marvin Pourie i håp om at Silkeborgs gamle toppscorer kan levere scoringer. Pourie fikk sin første kamp fra start i søndagens møte med FCM, og viste glimtvis hvilke offensive kvaliteter han besitter. Spissen har hatt et par uker på seg til å lære sine nye lagkamerater å kjenne, og er garantert lysten på å vise seg frem foran hjemmepublikummet. Oddsen på at han finner nettmaskene er 4.40

Colin Todds menn kommer til hovedstaden i kjølvannet av en tøff Europa League-kamp mot Rubin Kazan (1-2). Det er vanskelig å si i hvilken grad de lyseblå hemmes av nevnte, men vi har tidligere vært vitne til at FCK har gjort av med sine motstandere kun basert på utholdenhet og fysikk. Vi lar oss derfor ikke overraske dersom kampen for alvor åpner seg etter hvilen. X/1 i markedet Pause/Slutt betaler 4.30 i odds. 

Det skal bli spennende å se hva Superligaens toppscorer Ronnie Schwartz (tre mål på to kamper) kan by på i møtet med et rufsete FCK-forsvar. Gjestenes forsvar har heller ikke et prikkfritt rulleblad, og har i likhet med vertene sluppet inn tre baklengs. Spesielt skuffende var det at Randers slapp Viborg til ved to anledninger, etter å ha ledet kampen to ganger. 

Etter to vriene bortekamper på Jylland tror vi at FCK får sesongen på rett kjøl igjen i Parken. Det blir sikkert ikke festspill, nå som FCK jobber med å finne tilbake til sitt normalt gode spill. Brassen Claudemir - som har vært ute med karantene i de to første kampene - kan være en spiller som gir midtbanen et kjærkomment løft. 

Beste Spill:

Sats på at FCK vinner til 1.50 i odds

Sats på Marvin Pourie som kampens første målscorer til 4.40 i odds