Superligaen, Tippetips: FC København vinner i Aarhus!


AGF 4.45 Uavgjort 3.50 FC København 1.78 (Avspark, søndag 17:00)


Søndag ettermiddag blir vi vitne til et oppgjør mellom to klubber som avsluttet fjorårssesongen i dur og mol henholdsvis. Mens FC København vant sine tre siste seriekamper i 2013, fikk AGF kun med seg ett poeng i løpet av sine fire seneste i Superliga-sammenheng. 

Peter Sørensen krysser fingrene for at spillerne har lagt den tunge perioden bak seg. Mannskapet fremstod både som motløse og uten tæl i de to avsluttende kampene av vintersesongen, og tapte da vitterlig 1-4 mot OB og 0-3 mot FC Midtjylland.

Ståle Solbakken (bildet) skal på sin side forsøke å holde stø kurs mot seriegull, og får hjelp i arbeidet etter at Andreas Cornelius er tilbake i klubben. 

Da disse klubbene møttes i Parken i 5. Serierunde, endte det med 1-1 og poengdeling. Selv om det var et ganske annet - og for all del; et tamp FCK som var i aksjon den gang - er uavgjort slett ikke et uvanlig resultat disse lagene imellom. I løpet av de åtte seneste oppgjørene mellom representantene for Danmarks to største byer, har seks endt uavgjort (fire ganger 0-0 og to ganger 1-1).

Mens hjemmelaget slåss for å holde en armlengdes avstand til nedrykksstreken, som i skrivende stund er tre poeng unna, er alt annet enn poeng uakseptabelt for gjestene. Hovedstadsklubben har som kjent seks poeng opp til serieleder FCM.

FC København viste akkurat hvor gode de kan være i Atlantic Cup, Portugal. Ståles gutter vant turneringen med tre gevinster av tre mulige, uten så mye som å slippe inn et eneste mål. AGF vant sin siste treningskamp 2-1 mot georgiske FC Zestafoni - et oppgjør hvor forsvarsspillet gjorde sjefstrener Sørensen fornøyd. 

Vi har tro på en hard fight i Aarhus, hvor gjestene stikker av med seieren til slutt. Vi kan ganske enkelt ikke tro på at hjemmelagets bakre rekker kan tukte FCKs sterke og allsidige angrepsvåpen - som Jørgensen, Cornelius, Gislason og Vetokele - fra livet. 2-1 i favør av mesterne er et realistisk resultat til 9.00 i odds. 

Ingen av klubbene har suspensjoner som volder hodebry. 

Beste Spill: 

Sats på at FC København vinner til 1.78 i odds