Superligaen, Tippetips: FC København gjør av med AGF!


De regjerende seriemesterne var i aksjon i den danske cupen torsdag, og spilte 1-1 i Farum mot FC Nordsjælland. Mindre enn tre døgn senere skal de hvitkledde fra København altså i aksjon igjen. Denne gangen heter motstanderen AGF, mens åstedet er Parken. Ståle Solbakken har fremdeles mye å rette på, men tingene begynner så smått å se bedre ut for Løvene. FCK har nemlig kun tapt én av sine syv seneste kamper - Superligaen og den hjemlige cupen inkludert.

For dagens motstander AGF ser derimot hverdagen langt mørkere ut for øyeblikket. De Hvite fra Aarhus har tapt sin tre seneste kamper med totalt 0-5 i målforskjell. Dersom Viborg vinner mot Randers søndag, dumper AGF ned under den fryktede nedrykksstreken. Det er spesielt på hjemmebane at laget har trøblet. Kun 11 poeng er fasiten på eget gress - svakest av samtlige lag i toppdivisjonen. På bortebane har Aarhus-klubben derimot gjort sine saker habilt, hvor det har blitt 20 scoringer og 18 poeng på 13 kamper.

Med 7-4-2 kan FCK skryte av å være Superligaens nest beste hjemmelag, og ingen kan matche københavnernes 24 scoringer foran eget publikum. Forrige søndags 2-0 seier over tabelljumbo SønderjyskE var en aldri så liten maktdemonstrasjon av Ståle & Co. AGF må dermed belage seg på å levere topp fotball, dersom de skal gjøre seg forhåpninger om poeng i Parken (bilde) søndag ettermiddag.

Selv om østjyderne har fått med seg poeng mot FCK i de tre seneste innbyrdes (to ganger 1-1 i Aarhus og København, henholdsvis denne sesongen), så er det ikke rent historisk mye som peker i retning av en sjokkerende borteseier. Vi skal 11 kamper tilbake i tid for å finne sist gang AGF gikk seirende av banen mot FCK, og totalt kun fem ganger iløpet av de nyligste 33 innbyrdes har det lyktes Aarhus-laget å slå FCK i hovedstaden.

Det tror vi heller ikke skjer denne gangen. AGF befinner seg, sin fine bortestatistikk til tross, i krise. Forrige helgs 0-1 tap mot et lite imponerende RFC var et slag i ansiktet. I 0-3 nederlaget mot Esbjerg for tre uker siden, var det tendenser til oppbruddsstemning i AGF-laget. Det er således overhengende fare for at gjestene klapper sammen dersom hjemmelaget får en godt start i søndagens oppgjør. Vi satset på en relativt komfortabel hjemmeseier til FCK (eventuelt med 0-1 i handicap til 2.30 i odds), hvis lag kan stille med sin foretrukne angrepsduo i form av Vetokele og Cornelius. Førstnevnte scoret FCKs mål torsdag, og sikret dermed laget en plass i den danske cupfinalen.

Hjemmelaget må derimot fremdeles klare seg uten trioen Olof Mellberg, Youssef Toutouh og Nicolai Jørgensen. 

Gjestene fra Aarhus må på sin side plukke startelleveren uten å ha tilgang på Adam Eckersley, Dominic Oduro, Steffen Rasmussen, Stephan Petersen og Petri Pasanen

Beste Spill:

Sats på at FCK vinner til 1.44 i odds