Superligaen, tippetips: Esbjerg vs AaB


Esbjerg 1.95, Uavgjort 3.45, AaB 3.90

10 kamper i Superligaen disse lagene imellom har ikke gitt en eneste seier til Aalborg. Det er ståa i forkant av mandagskampen mellom fjorårssesongens store overraskelse - Esbjerg - og Kent Nielsens mannskap fra Nordjylland. 

De Blåhvite har utviklet seg til en aldri så liten nemesis for AaB, hvis klubb har tapt sine fem seneste mot mandagens verter. Frem til 2008 var det det Aalborg som hadde et overtak, men det forsvant som dugg for solen med vestjydernes 3-1 seier på hjemmebane våren 2009. En dobbel signert Jesper Lange og nettkjenning fra Jesper Jørgensen sikret fullt pott den gangen. 

Èn ting er at AaB har et Esbjerg-kompleks. Langt mer bekymringsverdig er det faktum at de heller ikke evner å score mål når de møter laget fra vestkysten. AaB har nemlig ikke maktet å sette ballen bak Esbjergs sisteskanse i løpet av de fire nyligste møtene, mens de ni ferskeste innbyrdes kun har resultert i to fattige mål. Ingen lystig sengelektyre for Aalborg-spillerne, altså. Da lagene møttes i april, gikk Esbjerg seirende ut med 1-0. 

En del utskiftninger i spillertroppen og på trenersiden skapte tvil om hvorvidt Esbjerg kunne følge opp sist sesongs flotte resultater. Etter at Niels Frederiksen & Co gjorde av med sølvvinnerne FC Nordsjælland 4-0 burde de fleste spørsmål være besvart. 

"Spillerne er fortsatt ydmyke og trener hardt. Resultatet fra kampen mot FC Nordsjælland gir naturlig nok selvtillit og ekstra pågangsmot. Det er likevel ingen som tror at noe kommer av seg selv", uttalte EfB-treneren til klubbens hjemmeside. 

I kampen mot FCN ble både Martin Braithwaite og nyervervelsen Mick van Buren tomålsscorere. Det skal således bli spennende å følge duoen i fortsettelsen. Van Buren er så vel lynrask som kald foran motstanderens mål, og Kent Nielsen har garantert gjort seg tanker om hvordan hollenderen kan stoppes. 

Aalborg satte saktens en stopper for de regjerende mesterne - FC København - da de slo Løvene 2-1 i sesongdebuten. Gjestene viste således at 0-3 fadesen mot Dila Gori i Europa League-kvaliken ikke var annet enn et arbeidsuhell. Vi har imidlertid liten tro på at AaB kan følge opp med nok en seier når motstanderen heter Esbjerg. Vi satser på en relativt komfortabel favorittseier i mandagens oppgjør. 

Gjestene må fremdeles klare seg uten skadede Kenneth Emil Petersen. Ingen av lagene har spillere som soner karantene. 

Beste Spill:

Sats på at EfB vinner til 1.95 i odds