Superligaen, tippetips: Brøndby vs Esbjerg


Brøndby 2.60, uavgjort3.40, Esbjerg 2.60

Frem til 2009 hadde Brøndby et meget godt tak på Esbjerg. Etter 2009/2010-sesongen har derimot styrkeforholdet endret seg totalt. Brøndby har nemlig ikke vunnet mer enn to av de ni seneste serieoppgjørene mot Esbjerg, mens vestjyderne har gått seirende ut ved tre anledninger. Fire kamper har endt med poengdeling.

Til tross for at gjestene leder den innbyrdes statistikken, har de blåhvite tradisjonelt hatt store problemer på Brøndby Stadion. Esbjerg har ikke vunnet på de fire nyligste forsøkene - hvorav tre har endt uavgjort. Sist disse klubbene møtte hverandre var i Esbjerg tilbake i mars, da EfB gikk seirende ut etter scoring av Jakob Ankersen. 

Søndagens hjemmelaget har fremdeles ikke notert seg for sesongens første seier, etter 1-1 hjemme mot FC Vestsjælland og 0-1 mot Sønderjyske. Midtbanefighteren Mikkel Thygesen har derimot tro på eget lags fortreffelighet før søndagens oppgjør:

"Som lag hadde vi naturlig nok håpet å kunne skilte med flere poeng, men det kommer. For hver kamp vi spiller, føler jeg at vi tar nye steg i riktig retning. Desto flere kamper vi får på oss, jo bedre lærer vi hverandre å kjenne. Man bør også ha i mente at det er mange nye spillere i laget", uttaler Thygesen til BIFs nettsted.

Det er likevel ikke til å komme ifra at Brøndbys unge mannskap virker å mange en del før de kan være med blant Superligaens topp fem. Det er heller ingen tvil om at EfB reiser østover med god tro på at de kan hente hjem full pott. Den optimismen vi var vitne til i Brøndby-leiren før sesongstart synes avtagende. Det er således viktig for den nye treneren, Thomas Frank, at klubben tar sin første trepoenger snart. 

Vi tror altså ikke at det blir særlig å feire søndag kveld. Esbjerg snublet vel og merke på eget gress i møtet med AaB, men viste hva som bor i laget da de slo fjorårets sølvvinnere FC Nordsjælland med 4-0. Forrige sesongs store overraskelse har de nødvendige kvalitetene i laget til å gjøre av med et usikkert og urutinert hjemmelag. Vi satser derfor på borteseier til 2.60 i odds. 

Hjemmelaget er nødt til å klare seg uten Daniel Stenderup og Franck Semou, mens gjestene mangler den forhenværende FCK-spilleren Martin Bergvold. 

Beste Spill:

Sats på at Esbjerg vinner til 2.60 i odds