Superligaen, Tippetips: Aalborg vs FC Nordsjælland


Direkte på Unibet-TV kl. 19:00: AaB 2.15 Uavgjort 3.35 FC Nordsjælland 3.35 

Mandag kveld skal AaB forsøke å gjøre hva FC Midtjylland ikke maktet søndag - nemlig å forsvare statusen som ubeseiret på eget gress. 

Tre poeng mot fjorårets sølvvinnere FC Nordsjælland vil samtidig bety at Kent Nielsen & Co legger seg i rygg på lederlaget. De Rødhvite fra Aalborg har gjort kål på de fleste denne sesongen, og den foreløpige plasseringen har overrasket de aller fleste eksperter. Anført av en rekke yngre talenter har AaB vist seg som et solid lag defensivt. Nettopp slike kvaliteter som gir stabilt gode resultater i en ellers kronisk ustabil liga. 

11 fulltreffere på åtte hjemmekamper er i sannhet ikke mye å skrive hjem om. Kun fire baklengs i samme periode er derimot ganske enkelt fremragende. Når på reisefot har ikke ting forløpt like problemfritt for AaB, men et poengsnitt på noe under 2 pr kamp er likevel tilstrekkelig til å kalle seg et topplag i Superligaen.

Ni poeng bak AaB finner vi FCN - som med poeng mandag kveld vil ta seg over den fryktede nedrykksstreken. Tre poeng fører sågar Kasper Hjulmands tropper opp på delt sjetteplass. Kanskje viktigere; alt nedrykkssnakket i mediene vil forstumme - om enn for en stakket stund. 

Mens de færreste seriøst til hevde at FCN er en dumpekandidat, så er det nok like langt mellom de som tror AaB vil henge med i gullkampen helt til døra. Favorittseier mandag vil uansett få tabellener FCM til å skjelve litt i buksene. 

Farum-klubben har kun tapt én av sine seks seneste, mens statistikken på bortebane er bent frem horribel (1-0-6). Nordsjællands form er på oppadgående, og vi sitter med følelsen av at FCN kan spille jevnt med AaB mandag. 

FCN er i tillegg en motstander som AaB tradisjonelt har slitt med. Aalborgenserne har nemlig ikke vunnet mot FCN i løpet av de åtte seneste innbyrdes (0-2-6). Klubbene har aldri spilt 0-0 i Aalborg, men vi satser på Uavgjort og resultatet 1-1 til 6.75 i odds. 

Hjemmelaget må klare seg uten suspenderte Rasmus Würtz. Gjestene må på sin side stille en ellever uten Jens Stryger Larsen, hvis spiller soner karantene. AaBs Lukas Spalvis er ute med skade, mens FCNs Søren Christensen, Uffe Bech, Oliver Thychosen og Andreas Laudrup må følge kampen fra sidelinjen. 

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.35 i odds