Superligaen, tippetips: Aalborg vs FC Midtjylland


AaB 2.70 Uavgjort 3.40 FC Midtjylland 2.50

Vi skal helt tilbake til 4. april for å finne sist gang AaB måtte rusle poengløse av eget gress. Siden den gang har de rødhvite nordjydene spilt seks kamper, og har blant annet notert seg for 2-1 seier over FC København og 0-0 mot OB.

Mandag kveld får Kent Nielsen & Co kanskje sin vanskeligste motstander som oppdrives kan i øyeblikket. FC Midtjylland har nemlig fem strake seiere i serieinnledningen. I forrige serierunde gjorde de til alt overmål av med Brøndby hjemme i Herning med sifrene 5-2. 

Vertene er så visst på det rene med motstanderens styrker - som de i sin tur skal forsøke å nøytralisere som best de kan:

"FC Midtjylland har vært dyktige til å utnytte momentum. Med tro på egne ferdigheter og et skyhøyt energinivå, har de altså evnet å få marginene til å gå sin vei", uttalte AaBs sjefstrener Kent Nielsen til klubbens nettside. 

"Samtidig har FC Midtjylland hatt den sjeldne luksus å kunne sende utpå et uforandret mannskap i hver kamp, samtidig som Morten "Duncan" Rasmussen har levert fem scoringer". 

Det er ikke noe å si på at FCM er favoritter, selv om kampen spilles i Aalborg: Kent Nielsens gutter har ikke vunnet på tre forsøk, noe som blant annet inkluderer to 1-2 tap mot nyopprykkede FC Vestsjælland og FC Nordsjælland henholdsvis. 

Den forhenværende Brøndby-treneren var likevel godt fornøyd med spillet i sist kamp i Farum. Så er bare spørsmålet om det holder mot formlaget FCM:

"For oss handler det om å prestere og å levere på samme spillemessige nivå som i sist kamp mot FC Nordsjælland. Med bevegelighet og hurtig spill kan vi motstå FC Midtjyllands fysikk".


Statistisk ser det ganske lyst ut for AaB, hvis klubb kun har tapt to kamper mot FCM iløpet av de åtte seneste innbyrdes. Fem kamper har endt med nordjysk seier. I april vant AaB 3-2 i Herning, mens FCM fire måneder i forveien slo AaB 3-1 i Aalborg. 

Disse lagene har kun spilt tre uavgjorte kamper iløpet av 39 innbyrdes - og kun én gang på de 22 seneste. Dersom man kan bruk slik statistikk til noe som helst, nå vi gå ut ifra at det enten blir hjemme - eller borteseier mandag. Og da heller vi naturlig nok i retning gjestene fra Herning - som har vist flott form etter sommerferien. Det ville nesten vært tullete å sette spill på noe annet. 

I de fem seneste møtene disse lagene imellom har det blitt scoret over 2.5 mål hver gang (Gjennomsnitt på 3.8 scoringer pr kamp). Over 3.5 mål er priset til 2.95 i odds. 

AaB må klare seg uten Kenneth Emil Petersen, Jeppe Curth og Rasmus Jönsson. Gjestene må på sin side stille uten Eyjolfur Hedinsson, Petter Andersson, Rilwan Hassan og Santiago Villafane. 

Beste Spill:

Sats på FC Midtjylland til 2.50 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.95 i odds