Superligaen: OB vs Randers FC


OB 2.05 Uavgjort 3.40 Randers FC 3.35 (avspark torsdag kl. 19:00)

Inntil videre kan vi trygt fastslå at OBs vårsesong har gått i hundene. Troels Bechs menn har tapt tre kamper, og delt poengene i en hengekamp fra fjoråret - 2-2 mot AaB. Slett ikke tilfredsstillende form for en ambisiøs klubb som Odense. Ikke rent få spådde klubben blant de 3-4 øverste denne sesongen. Torsdag kommer OBs rake motsetning på besøk - opprykkslaget Randers FC. Colin Todds lyseblå har tatt serien med storm og ligger før den 24. serierunden på en sensasjonell andreplass.

Randers har fremdeles til gode å slippe inn baklengs i 2013, og kan vise til knallsterke tre seiere på like mange forsøk. Målforskjellen er det heller ikke noe å si på - sunne 5-0. Forrige kamp endte imidlertid med alt annet enn overbevisende 1-0 over bunnlaget Silkeborg. Men, som man sier; det er slikt som kjennetegner et topplag. Randers kan skilte med god organisering i laget, rutinerte fightere på midtbanen og hurtige kantspillere - og selvsagt krydret med skarpskyttere på topp. Nevnte har vært en suksessoppskrift i en serie hvor de fleste lagene i og rundt toppen av tabellen ikke evner å produsere stabilt gode resultater. Medaljer til Randers i mai, spør du? Slett ikke utenkelig.

Et lag som neppe blir å finne på premiepodiet denne sesongen, er OB. Klubben ligger syv poeng bak fjorårets seriemester FC Nordsjelland, hvis lag i øyeblikket innehar tredjeplassen. Til tross for at "Striberne" besitter et spillermateriell som bør kunne være med i kampen om de gjeveste plasseringene, har de virket famlende og usikre på banen. Symptomene kan ikke utelukkende tilskrives fraværet av den offensive "Primus Motor" Rasmus Falk. OB har likeledes også så smått begynt å kjenne pusten fra lag bak på tabellen. FC Midtjylland er i ferd med å tette hullet mellom øvre og nedre halvdel i Superligaen. Midtjyderne har faktisk ikke mer enn fem små poeng opp til OB før påskerunden sparkes i gang.

OB har tapt sine to seneste seriekamper mot RFC med sifrene 2-3 og 0-1 henholdsvis, men kan likevel - historisk sett - vise til et godt grep på jyderne i Superliga-sammenheng. Av 20 innbyrdes oppgjør har OB gått seirende ut ved ni anledninger, mens syv har endt uavgjort. I løpet av de fire seneste årene (ni kamper) har det derimot vært en jevnere fordeling av poengene - 3-3-3. Torsdag kveld ligger pengene i å satse på U til 3.40. Å dele poengene broderlig vil ikke være et nederlag for noen av klubbene. 

Gjestene må klare seg uten toppscorer Ronnie Schwartz og midtbanespiller Christian Keller, som begger sone karantene. Det blir en utfordring for Colin Todd å klare seg uten duoen, men i slike stunder skal han kunne bevise sine taktiske ferdigheter.

Beste Spill:
Sats på at kampen ender uavgjort til 3.40 i odds. 

Klikk her for å spille på kampen mellom OB og RFC hos Unibet.