Stjerneskuddet Marco Verratti er fortsatt ikke utlært


En av de mindre dramatiske overgangssagaene denne sommeren, fikk sitt endelikt søndag kveld. Marco Verrattis agent kunne nemlig melde om at den italienske midtbanespilleren endelig hadde kommet til enighet med Paris Saint-Germain om en ny kontrakt. 

Agent Di Campli fortjente muligheten til å gi seg selv et digitalt klapp på skuldra - via Twitter - etter å ha økt klientens årslønn fra £734.000 til om lag £1.73 millioner. Den nye kontrakten har en varighet frem til 2018. De bedrede betingelsene har naturlig nok ikke kommet av seg selv. Spillerens representant har selvsagt rapportert jevnlig om angivelig interesse fra Europas toppklubber - inkludert Real Madrid, Juventus og Manchester United. For ikke å glemme Napolis "astronomiske tilbud" som skal ha kommet. 

Sett i lys av at 20-åringen ikke hadde et eneste minutt med toppfotball bak seg på samme tid i fjor, er ikke den nye kontrakten en belønning som følge av gode prestasjoner på banen. Det handler snarere om di Camplis utrettelige forsøk på å sette PSG i en vanskelig posisjon. 

Spilleren selv har derimot vist få tegn til å ville flytte på seg, selv etter at Carlo Ancelotti forlot klubben. Duoen var langt ifra perlevenner. Men, selv om Verratti kan være het i topplokket, er han ikke dum. Han er klar over at èn lovende sesong i PSG-trøya ikke betyr at de europeiske fotballgigantene ligger langflate etter ham - ikke ennå i alle fall. 

Verratti nyter stor respekt fra sine lagkamerater. Ved inngangen til fjorårssesongen kalte Zlatan Ibrahimovic midtbanespilleren en "toppspiller" som beviste at klubben hadde et "formidabelt prosjekt" på gang. Han baserte sin vurdering utelukkende på Verrattis selvsikre prestasjoner på treningsfeltet. 

Det er forståelig nok; Verrattis stil og fremferd er umiddelbart forheksende. Han har allerede blitt betegnet som "Den Nye Pirlo", noe som skyldes mannens fantastiske pasningsfot. Han foretok flere vellykkede pasninger enn noen andre lagkamerater i 2012/2013-sesongen, noe som er spesielt imponerende tatt i betraktning alle langpasningene som han forsøker seg på. 

Det betyr på ingen måte at vi har å gjøre med en finslepen diamant her. Den normalt forsiktige Ancelotti ga Verratti voksenopplæring i garderoben etter en utvisning i april. Etter å ha gitt beskjed til Marseilles Mathieu Valbuena om hvem som er sjefen - og følgelig gjort det klart at han ikke er til å skubbe seg på - tok Verrattis temperament overhånd. Så også med stoltheten.

Med sine driblerier på egen banehalvdel, var Verratti jevnlig et irritasjonsmoment for en Ancelotti som ville ha ballen kjappere i angrep. Faktisk; kun dager etter at treneren offentlig fortalte hvor viktig nevnte er, førte Verrattis arrogante tilbakespill til Mamadou Sakhos utvisning mot Montpellier. Italieneren er et fantastisk skue, men jeg kan vanskelig se for meg at han hadde blitt applaudert for å drible seg ut av egen sekstenmeter på Old Trafford.