Skrill Premier, Tippetips: Halifax Town vs Braintree Town


Halifax Town 1.70, Uavgjort 3.75, Braintree Town 4.25

Vi lar Europa League ligge og beveger opp til The Shay, for oppgjøret mellom Halifax Town og Essex-klubben Braintree Town. Og selv om FC Porto vs Sevilla og Lyon vs Juventus garantert vil ha dramatikk å by på, har vi tro på at oppgjøret mellom playoff-kandidatene i Conference Premier også vil kunne glede de med hjerte for engelsk ball.

Den gamle Leeds-forsvareren Neil Aspin har ført FC Halifax til tre opprykk siden han fikk jobben i 2009. Forrige sesong sikret Halifax plass i Conference Premier med 1-0 seier i play-off finalen mot Brackley Town,  og har sannelig mulighet til å ta seg til en ny finale på Wembley i år.

Yorkshire-klubben befinner seg to små poeng bak Alfreton og Gateshead – på fjerde og femte plass henholdsvis. The Shaymen kan imidlertid klatre forbi med full pott torsdag kveld. Og statistikken må sies å være på hjemmelagets side.

Etter å ha slitt med en rekke skader og en elendig bortestatistikk, står Neil Aspins gutter med fem strake seiere. Målforskjellen i samme periode skal vi heller ikke kimse av 12:1. Verdt å merke seg er 2-0 seieren over Luton Town i forrige kamp. Bedfordshire-klubben er suverene serieledere, men måtte altså gi tapt etter scoringer av Roberts og Gregory. Og la det være sagt med en gang; seiersmarginen kunne vært langt større. Halifax hadde 53% ballinnehav, og vant skuddstatistikken 13-4. Luton hadde faktisk ikke et eneste forsøk mellom stengene (5-0).

Trener Aspin må klare seg uten Ryan Toulson, men har ellers en skadefri tropp å velge fra. Nyervervelsen Scott Spencer kan likeledes få sine første spilleminutter her.

Braintree er uansett ikke et lag å skubbe seg på. Oransjetrøyene har hatt en super sesong, men lider under et meget hektisk kamprogram. Vinterens mange utsatte er selvsagt årsaken, og det skal ikke stikkes under stol at slitne bein kan forekomme etter ni seriekamper siden 11. mars.

The Iron har likevel gjort sine saker usedvanlig godt. Den gamle West Ham-spilleren Alan Devonshires mannskap kan vise til fem seiere på de fem nyligste, hvor kun 0-1 tapet mot en annen opprykksrival – Gateshead – skjemmer statistikken.

Vurdering:

Halifax er ypperlige på eget gress, og har i tillegg lagt bak seg skadeproblemene. Braintree har som nevnt et umenneskelig kamprogram, noe som er dømt til å gi seg utslag.

Beste Spill:

Sats på at Halifax vinner uten å slippe inn baklengs til 3.05 i odds

Sats på 2-0 til 9.00 i odds