Skrill Premier, Tippetips: Chester FC vs FC Halifax Town


Chester FC 2.60, Uavgjort 3.30, FC Halifax Town 2.50

Chesters offisielle nettsted melder om at torsdagens oppgjør på Swansway Chester Stadium går av stabelen som planlagt kl 20.30.

Begge disse klubbene rykket opp foran inneværende sesong. Hjemmelaget endte hele 32 poeng over Halifax, som på sin side sikret Skrill Premier-statusen med 1-0 seier i play-off finalen mot Brackley Town. Avstanden mellom lagene denne sesongen er 20 poeng, men nå i favør av the Shaymen.

Chester befinner seg i det hele tatt i overhengende fare for å rykke ned igjen. The Blues befinner seg under nedrykksstreken på målforskjell, og kan skilte med divisjonens nest svakeste hjemmestatistikk (2-8-5). Og det var selvsagt noe av grunnen til at klubben takket trener Neil Young for følget forrige måned. Den forhenværende Kidderminster Harriers-manageren Steve Burr er mannen som skal redde plassen. Det startet så lovende med to strake gevinster mot Barnet (2-1) og Woking (1-0), men tre tap på rappen – med tre baklengs i hver av kampene – er Chester tilbake til gamle synder.

Trener Burr har vært aktiv på overgangsmarkedet i januar, og har mulighet til å gi tre spillere sin Chester-debut torsdag kveld. Den høyreiste keeperen Aaron Chapman og midtstopper Matty Brown har kommet på lån fra Chesterfield. Den tidligere Hull-spilleren Matty Mainwaring (på utlån fra Hyde) kan også få sine første spilleminuter for Chester.

Den gamle Leeds-forsvareren Neil Aspin har ført FC Halifax til tre opprykk siden han fikk jobben i 2009. Yorkshire-klubben ligger sannelig ikke mer enn to små poeng bak play-off kobbelet, og kan gå forbi Salisbury City med full pott i kveld. Problemet er bare at Halifax har seriens tredje dårligste bortestatistikk (1-5-10), og vi må helt tilbake til 14. desember for å finne the Shaymens siste triumf på fremmed gress (2-1 mot Dartford). Etter den tid viser fasiten 0-4-2.

Noe av årsaken til hvorfor Halifax ikke er å finne blant de fem topplagene, er klubbens skadeliste. Danny Lowe kan imidlertid være tilbake her, mens Ryan Toulson fremdeles er ute. Reece Gray har på sin side returnert til moderklubben Rochdale. Trener Aspin har derimot hentet inn unggutten Simon Lenighan på lån fra Leeds United.

Vi sitter med en følelse av at Halifax’ tabellposisjon er kunstig høy, noe som tross alt bekreftes av at de har spilt inntil fire kamper mer enn lagene rundt på tabellen. Bakover på banen har det vært krise den siste tiden, og de møter nå et Halifax som slo Salisbury 5-1 i forrige runde. For all del; begge lagene spiller ofte uavgjort.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.30 i odds

Sats på at begge lagene scorer til 1.57 i odds