Skråblikk: 7 spillere som vill gjort England mer spennende!


Hvor var du da England spilte onsdag kveld? På puben?, jobb?, fotballtrening? Jeg satte på TV'en, nærmere bestemt England vs Irland, la meg godt til rette i sofaen, og hadde to timer velsignet, uforstyrret søvn. 

For all del; det var en fotballkamp som pågikk, men den kunne knapt vært mer søvndyssende. Det kan knapt kalles overraskende: Oppgjøret setter punktum for en allerede lang sesong, og spillerne flest hadde tydelig øynene rettet mot Pina Colada og solhatt. Det var imidlertid også en annen grunn til at kjedsomheten (og søvnen) tok overhånd: England var forferdelig svake. 

Roy Hodgson hevdet etter kampen at formasjonen han benyttet, er lignende den som Borussia Dortmund har inntrodusert. Det kan meget vel hende. Og det var da vitterlig heller ikke formasjonen som sådan som var problemet. Det var personellet. Kort fortalt: Det engelske landslaget har stagnert, og er stappfullt av karer som har hatt klippekort altfor lenge (Ashley Cole og Frank Lampard), spillere som fremdeles har til gode å prestere på det nivået vi kan kreve av dem (Theo Walcott, Wayne Rooney) og intetsigende stallfyll som Jermain Defoe.

Det finne visse lyspunkt, må vite. Det er bøttevis med spennende spillere som kunne piffet opp Hodgsons lag. Hør, hør...

Jack Wilshere

Han kan knapt kalles et ubeskrevet blad, men Wilshire er akkurat den typen spiller England trenger flere av. Som teknisk begavet og modig er han spilleren landslaget bør bygges rundt. Hodgson har hatt uflaks i den forstand at Arsenal-spilleren har vært så vidt ofte skadet. 

Wilfried Zaha

Alle som har fulgt sluttspillet i Championship denne sesongen kan skrive under på at Manchester Uniteds nyervervelse har en rekke triks i ermet. Angriperen er sterk, kjapp og elsker å utfordre motstanderens forsvarere. Zaha har vært strålende for Crystal Palace de to seneste sesongene, men vil kanskje trenge et par måneder for å aklimatisere seg i Premier League. Han vil uansett vise seg som et aktivum for landslaget. 

Luke Shaw

Unggutten har vært en åpenbart på venstrekanten av Southampton-forsvaret. Shaw har allerede tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere av topplagene i Premier League, men sin imponerende hurtighet og presise venstrebein. Det er slett ingen overraskelse at mange sammenligner ham med et annet av Saints' akademi-produkt - Gareth Bale. Leighton Baines er trolig mannen som etterfølger Ashley Cole på det engelske landslaget, men Shaw kan meget vel være et godt alernativ på vingen. 

Tom Ince

Sønnen av forhenværende landslagsspiller Paul, har vært Blackpools beste spiller den siste sesongen. Etter at han ble frigitt av Liverpool i 2011 har han vært gjenstand for mye oppmerksomhet fra andre klubber - ikke minst sin gamle arbeidsgiver Liverpool. Dersom 21-åringen tar steget opp i Premier League denne sesongen, kan han plutselig være en outsider til en plass i VM-troppen. 

Tom Carroll

De som har fulgt Tottenham denne sesongen, vil ha lagt merke til 21-åringens imponerende innhopp på Spurs' midtbane. Selv om han befinner seg milevis unna Mousa Dembele og resten av Spurs-stallen, har Tom Carroll allerede skaffet seg en solid tilhengerskare. Ytterligere førstelagsspill kan føre ham inn på det engelske landslaget. 

Jordan Ibe

De færreste hadde forventet å se Ibe i Liverpools siste Premier League-kamp for sesongen. 17-åringen er allerede på Anfield-publikummets lepper, som en spiss kapabel også til å spille på vingen. Ungguttens fart og styrke overgår langt på vei alderen. Han er langt ifra en slepen diamant, men forvent at han får sitt definitive gjennombrudd kommende sesong. 

Rickie Lambert

Spenning og spilleglede trenger ikke nødvendigvis komme i form av purunge spillere. Lambert var et lyspunkt i sin første Premier League-sesong, og noterte seg for 15 fulltreffere for Southampton. Storscoreren har rukket å runde 31 år, men spissens kvaliteter gjør ham til en outsider med tanke på landslagsspill. Bare ta følgende i betraktning: I 2012/2013-sesongen fant han nettmaskene oftere enn Defoe, Rooney, Sturridge, Carroll og Crouch. 

Sats på Brasil vs England her!