Skotsk fotball: Motherwell kjapt ut av startblokkene mot Celtic


Dundee v Hearts

Kampen om seriegullet ble endelig avgjort, men det betyr ikke at spenningen er fraværende. Dundee kjemper med nebb og klør for overlevelse i divisjonen, og fikk en aldri så liten opptur med 2-1 seieren over St Mirren. 

Hadde John Browns gutter gått av banen med alt annet enn seier, hadde Dundee allerede vært klare for retur til 1. Divisjon. De vartet imidlertid opp med så vel stake som innsats, noe som har vært fraværende tidligere i sesongen. Carl Finnigan ble tungen på vektskåla med sitt vinnermål i Paisley.

Noe overraskende har Browns inntreden i klubben vært positiv. Han har evnet å tette igjen bakover på banen, og sparket i gang et vanligvis tannløst angrep. 

Seieren over St Mirren til tross, Dundees oppsving har kommet for sent. Klubben er så godt som garantert å havne desidert nederst, men er priset til 3.25 i odds på å ta sin andre strake seier

Hearts-manager Gary Locke vedgår at han allerede planlegger kommende sesong. Årets har vært nedslående - kanskje spesielt formen på fremmed gress. 

Jambos har derimot begynt gjenreisningen med 1-0 seieren over Kilmarnock på Rugby Park forrige uke. John Sutton sørget for vinnermålet for Locke, mens laget ellers holdt rent bakover. Hearts er tilgjengelig til 2.45 på å holde Dundee-angrepet i tømmene

 

Motherwell v Celtic

Ingen hadde forventet at Motherwell skulle avslutte sesongen med så vidt kort avstand opp til Celtic. Når vi snakker om skotsk fotball, er 15 poeng mellom seriemesteren og de øvrige i sannhet jevnt løp. Forrige ukes imponerende 3-1 seier mot Dundee United demonstrerte nettopp dét. 

Michael Higdon tenget seg for to scoringer på Tannadice, og viste hvorfor flere klubber ønsker seg angriperen. Med en kontrakt som utløper etter sesongen, er det i så måte riktig tid å vise seg frem på. 

Det er Motherwells gode angreipsrekke som har ført dem opp på andreplass i SPL. James McFadden har på sin side fortsatt go'spillet, etter at han returnerte til Fir Park tidligere i år. 

The Steelmen har scoret to - eller flere mål i hvert av sine fire seneste oppgjør. Over 3.5 mål mellom Motherwell og Celtic er tilgjengelig til 2.80 i odds

Med seriemesterskapet i boks, pyntet Celtic på en turbulent sesong. Det faktum at ikke en eneste Celtic-spiller var å finne på listen over kandidater til "Årets Spiller", er symptomatisk. 

Celtic tapte sist de møtte Motherwell på Fir Park. Nå har gjestene til alt overmål ingenting å spille for før cupfinalen mot Hibernian. Neil Lennon er nødt til å motivere mannskapet til helgens kamp, hvis lag er priset til 2.35 på å lede til pause mot the Steelmen

 

St Johnstone v Inverness

Steve Lomas’ St Johnstone har ikke fått nevneverdig oppmerksomhet i løpet av sesongen. Nå som vi straks leser mai av kalenderen, har de fleste endelig fått øynene opp for the Saints' kvaliteter. 

St Johnstone har faktisk vært så stabile i år, at seier mot Inverness fører klubben opp i rygg på tredjeplassen og utsikter til Europacup neste sesong. 

Midtbaneduoen Liam Craig og Murray Davidson har gitt angriperne Gregory Tade og Rowan Vine gode arbeidsforhold på topp. Ettersom laget i tillegg holdt rent i forrige kamp mot Inverness, kan vi føle oss trygge på at de holder Inverness Caley Thistle fra livet. En målløs poengdeling mellom St Johnstone og Inverness er priset til 11.00

Før forrige helgs kapitulasjon på Celtic Park, hadde Inverness kun sluppet inn tre mål i løpet av seks kamper. Kan Terry Butcher makte å rette på forsvarsproblemene i tide til lørdagens kamp mot St Johnstone?

Andrew Shinnie og Billy McKay har vært de kreative kreftene i et ellers solid lag. Butcher må stole på at nevnte duo skaper magien på McDiarmid Park. Under 1.5 scoringer omsettes til 3.50 i odds

Beste Spill

Sats på uavgjort mellom Dundee og Hearts til 3.30 i odds

Sats på at Motherwell leder 1-0 til pause i oppgjøret mot Celtic, til 6.25 i odds

Sats på at Inverness vinner mot St Johnstone til 2.90 i odds