Skotsk fotball: Målorgie når Celtic møter Inverness


Celtic v Inverness

Celtics Hampden Park-forbannelse ble brutt med 4-3 seieren over Dundee United forrige uke. Selv om SPLs lederlag gjorde av med The Terrors i den skotske cupen, måtte de ta ekstraomgangene til hjelp.

Etter å ha sluppet inn 10 baklengs i løpet av sine fem seneste kamper, er Celtics lurvete forsvarsspill nok en gang i søkelyset. Klubben har imidlertid evnet å tegne seg for 14 scoringer, noe som er en trøst for manager Neil Lennon. Spørsmålet er bare hvor lenge laget kan overleve på den måten?

Tre av Celtics fem nyligste kamper har endt med fem eller flere scoringer. Over 4.5 mål mellom Hoops og Inverness er priset til 4.60 i odds.

For Inverness' del fortsetter jakten på andreplassen. Kun tre poeng skilles Terry Butchers mannskap og Motherwell. 

Inverness har ikke tapt på syv kamper, men har vel og merke måttet ta til takke med uavgjort ved fire anledninger. Butchers menn er nødt til å stikke av med full pott her, dersom de skal gjøre seg forhåpninger om sølvmedaljer. 

Billy McKay er en viktig brikke i å nå nevnte ambisjoner. Den nord-irske angriperen har derimot kun funnet nettmaskene tre ganger på sine 11 siste opptredener. Måltørken har naturlig nok hatt innvirkning på lagets offensive utkomme, og Caley kan vitterlig bare vise til to mål eller mer ved én anledning i løpet av de 13 seneste kampene. Inverness er tilgjengelig til 1.60 i odds på å score mot ligalederen.  


Dundee United v Motherwell

Jackie McNamaras Dundee United tapte den mest spennende semifinalen i den skotske cupen i nyere tid. 3-4 ble fasiten mot Celtic - etter ekstraomganger - men det beviste i alle fall hvor giftige the Tangerines er for øyeblikket. 

Etter å ha sikret seg en plass på øvre halvdel av tabellen forrige uke (mot Aberdeen), burde selvtilliten være på topp på Tannadice. Spesielt foran motstanderens mål har tingene fungert, hvor Jon Daly og Gary Mackay-Steven har vist seg produktive. 

Forrige helgs cuptap var kun lagets andre tap i løpet av de 12 seneste kampene. Under ledelse av den nytilsatte McNamara har faktisk begge tapene kommet mot Celtic. 

Det er likevel ikke til å komme ifra at 10 baklengs på bare to kamper mot Celtic volder McNamara hodebry. 1-0 seieren mot Motherwell sist var derimot en vitamininnsprøytning. Dundee United er priset til 11.00 på å ta sin andre 1-0 seier på rappen. 

10 poeng skiller United og Motherwell i tabellsammenheng. Sett i lys av sistnevntes formutvikling, vil trolig ikke ligaposisjonene ha særlig betydning. Stuart McCalls gutter ligger flott an til å sikre seg andreplassen i ligaen, og har heller ikke tapt på sine seks nyligste kamper. Kamprekken inkluderer blant annet en 2-1 seier over Celtic i februar. 

Steelmen-angrepet har nytt godt av at James McFadden ble hentet inn på free transfer. Den forhenværende landslagsspilleren har notert seg for to fulltreffere på tre kamper. 

Motherwell er priset til 2.50 på å fortsette den gode trenden med seier over Dundee United. 

 

Kilmarnock v Hearts

Kenny Shiels påtok seg ansvaret for at Kilmarnock ikke maktet å sikre en plassering på øvre halvdel av tabellen. Klubben trengte faktisk ikke mer enn tre poeng i løpet av sine siste tre kamper. Det klarte de ikke.

Killies formkurve har så visst ikke pekt oppover. Laget har kun vunnet én av de siste syv kampene, noe som til dels kan tilskrives suspensjoner og skader på angriperne Cillian Sheridan og Paul Heffernan. Kilmarnock gir 2.75 ganger innsatsen tilbake med seier over Hearts. 

Uansett hva som skjer frem mot serieavslutningen har Hearts' sesong vært en skuffelse. Klubben har vært ridd av en mare,økonomiske sett, men laget som vant den skotske cupen i fjor skulle selvsagt klart en plass på øvre halvdel. Jambos er i stedet å finne på en nedslående 10.plass.

4-2 seieren over Ross County for to uker siden, viser akkurat hvor farlige Gary Lockes menn kan være. Liverpools Michael Ngog har vist seg som en av divisjonens beste angripere, mens Danny Wilson (også på utlån fra Liverpool) er en av de beste defensive spillerne i SPL. Hearts er tilgjengelig til 3.05 i odds på å holde rent bakover mot Kilmarnock

Beste Spill

Sats på at Celtic scorer i begge omgangene mot Inverness til 2.00 i odds

Sats på at Dundee United slår Motherwell til 2.55 i odds 

Sats på at Kilmarnock slår Hearts til 2.75 i odds