Skotsk Fotball: Mål,mål,mål når County møter Celtic


Dundee v Aberdeen

John Brown hevder hardnakket at erkerivalen St Mirren står med begge beina i nedrykksstriden. For bare få uker siden ville den samme påstanden vært noe søkt.

Enkelte mener fremdeles at uttalelsen ikke henger på greip. Sannheten er like fullt at etter tre strake seiere, har klubben kuttet avstanden i bunnen av tabellen fra 15 til åtte poeng. Brown har så absolutt rett i at dette er oppe og avgjort. Som så mange hadde konkludert med. 

Brown (kjent som "Bomber") har fått belønning for måten han har snudd Dundee-skuta på. Den tidligere Clyde-treneren har nemlig signert en toårskontrakt med Dens Park-klubben. Det betyr at han nå kan konsentrere seg om kommende sesong, når han etter all sannsynlighet leder laget tilbake til SPL.

Forsvarsspillet er det som har hatt størst fremgang etter Browns inntreden. Dundee har kun sluppet inn to baklengsmål i løpet av sine tre seneste i seriesammenheng. 

Dundee kan meget vel allerede være degradert innen de møter Aberdeen søndag - ettersom St Mirren spiller lørdag. Måten klubben har fremstått på de siste ukene forteller oss imidlertid at ingenting er avgjort ennå. Dundee er priset til 3.30 på å bokføre sin fjerde strake trepoenger

Niall McGinns 20. mål for sesongen ga Aberdeen-manager Derek McInnes seieren i sin Pittodrie-debut.

The Dons har fremstått relativt solide i store deler av sesongen, men har vært i overkant avhengig av McGinns kreativitet og scoringer fremover på banen. Det er riktignok en ny mann på sidelinjen, men lite synes å ha endret seg ellers. Aberdeen er tilgjengelig til 2.60 i odds på å holde rent bakover for tredje kamp på rappen


Hearts v St Mirren

Forrige ukes 0-1 tap mot Dundee var Hearts' tredje for sesongen mot divisjonens bunnlag. The Jumbos illustrerte godt hvilken jobb trener Gary Locke har foran seg i forkant av neste sesong.

Måltørke har plaget Tynecastle-klubben hele sesongen, og de befinner seg nå kun tre poeng foran St Mirren. 

Av Hearts' 10 seiere denne sesongen, har seks endt 1-0. Oddsen på at historien gjentar seg mot St Mirren er 7.50.

St Mirren-manager Danny Lennon fastholder at han ikke frykter å bli dratt inn i nedrykkskampen, til tross for at Dundee har spist opp store deler av avstanden i bunnen av tabellen. 

Paisley-mannskapet står uten seier på sine seneste syv kamper, og skal nå ta fatt på to bortekamper i avslutningen av sesongen. Det faktum at klubben ikke har vunnet på fremmed gress i 2013 burde således plage Lennon. 

St Mirren trenger kun ett poeng for å sikre fornyet SPL-kontrakt, og omsettes til 3.10 i odds på å ta full pott på Tynecastle. 


Ross County v Celtic

Med 1-0 seieren over Dundee United forrige uke, holder Ross County dampen oppe med tanke på Europacup-spill kommende sesong. Det vil i så fall være en stor fjær i hatten for Highland-klubben.

Sesongens tre møter mot de nybakte seriemesterne har kun endt med ett tap, mens de vant forrige kamp 3-2. 

Midtbaneduoen Richard Brittain og Iain Virgus har vært nøkkelfigurer i the Staggies' imponerende Premier League-debut. Parhestene møter imidlertid seriens skarpeste kniver i form av Victor Wanyama, Joe Ledley og Kris Commons. 

Derek Adams' mannskap er priset til 5.00 på å lede ved pause, slik de gjorde sist i Dingwall. 

Dersom vi utelukkende ser på poengfangsten, er Celtic de svakeste mesterne i SPL-historien. Neil Lennons mannskap kan maksimalt klare 81 poeng, mens 84 er den gamle rekorden. Forrige helgs 1-3 tap mot Motherwell viser nettopp hvis sårbare Hoops kan være. 

Scoringene signert Gary Hooper og Wanyamas innsats, har til tider båret dette Celtic-laget alene. Selv om mars måned var utrolig svak, rettet Celtic opp med tre seiere i løpet av fire kamper i april. 

Celtic er tilgjengelig til 1.63 i odds på seier mot Ross County.

Beste Spill:

Sats på Under 1.5 scoringer mellom Dundee og Aberdeen til 3.05 i odds

Sats på Uavgjort mellom Hearts og St Mirren til 3.20 i odds

Sats på at både Ross County og Celtic scorer til 1.70 i odds