Skotsk fotball: Helgens Tippetips


Dundee United 5.00, uavgjort 3.70, Celtic 1.65

Dundee United har hatt fkous på kommende sesong en god stund allerede - etter at den nye treneren, Jackie McNamara, så godt som førte laget inn i smult farvann i februar. Forrige helgs seier over Inverness satte punktum for Uniteds svake serieform, mye takket være Gary Mackay-Stevens prestasjoner. Sistnevnte har gjort sine saker så vidt godt, at de fleste regner med ham blir å finne i en annen klubb etter sommeren. Jon Daly og Johnny Russell spås begge å forlate Tannadice etter inneværende sesong, noe som gjør at McNamara etter alle solemerker har et hektisk overgangsvundu foran seg. Dundee United er tilgjengelig til 5.00 på seier i sesongens siste kamp, mot selveste seriemester Celtic. 

En overbevisende seier over St Johnstone forrige uke, viste hva Celtic evner når de setter inn toppgiret. Det er vel og merke et nivå de sjelden har vist i årets SPL. Det ryktes at både Gary Hooper og Victor Wanyama er på vei bort fra klubben, og manager Neil Lennon skal få et svare strev med å beholde nøkkelspillerne sine. Et lurvete forsvar til tross; Celtic har hatt få problemer med å finne motstanderens mål denne sesongen. Det betyr i forlengelsen at over 3.5 scoringer er priset til 2.50 i odds.


Hibernian 1.72, the draw 3.60, Dundee 4.60

Vi har ikke sjelden vært vitne til at den skotske toppdivisjonen ender uforutsett. Skulle Hibernian slå allerede degraderte Dundee i siste serierunde, vil trenden fortsette. Forrige ukes Edinburgh-derby mot Hearts viste akkurat hvilket potensial som bor i dette Hibs-laget. Manager Pat Fenlot lot en rekke unggutter få tillit fra start, selv i en kamp med såpass stort trøkk. Kanskje vel så imponerende var 3-1 seieren i midtuka hvor Wolves-angriper - og toppscorer - Leigh Griffiths fikk hvile. Eoin Doyle tok ansvar, noterte seg for to scoringer, og fjernet noe av grunnlaget for å kalle Hibernian et "enmannslag". 

Dundees formkurve har pekt oppover under John Brown, men dessverre for sent. The Dee ble nemlig klare for nedrykk for to uker siden, og alt handler nå om å planlegge for kommende sesong. Dundee-spillerne har mye å spille for - viktigst av alt: Å beholde jobben. Sett i lys av deres nylige prestasjoner, bør John Naird og Ryan Conroy være sikret fortsatt kontrakt. Selv om det er bedring å spore i de bakre rekkene, akter manager Brown garantert å forsterke i løpet av sommeren. Dundee er tilgjengelig til 4.60 i odds på å avslutte sesongen med seier


St Johnstone 2.15, the draw 3.35, Motherwell 3.20

Tapet mot seriemester Celtic forrige uke satte en stopper for St Johnstones seks kamper uten tap. Laget har derimot ikke mistet håpet om Europa League-spill kommende sesong. Nå som Inverness og Ross County møtes i Highland-derbyet, har the Saints muligheten til å gå forbi Inverness. Sistnevnte kun ett poeng foran på tabellen. 

Midtbanedupen Murray Davidson og Liam Craig har gitt St Johnstone en god mulighet til å knipe tredjeplassen i SPL. Parhestene har vært sterkt delaktige i lagets solide prestasjoner defensivt. St Johnstone kan vise til fire kamper uten baklengs i løpet av sine syv seneste i seriespillet. Oddsen på at Motherwell går målløse av banen er 2.95

Siden årsskiftet har Motherwell klart bevist at de er SPLs nest beste lag. The Steelmens suksess kan i all hovedsak tilskrives at de besitter divisjonens giftigste angrepsrekke. James McFadden, "Årets Spiller" og Seriens Toppscorer - Michael Higdon, Henrik Ojamaa og Nicky Law har alle vært i strålende form. 

Det er likevel ikke til å komme ifra at Motherwell-troppen er i ferd med å gå i oppløsning. Keeper Darren Randolph har blitt enig med Birmingham City om en overgang, mens Law ryktes å være i samtaler med Rangers. Manager McCall går sommeren i møte vel vitende om at han må erstatte flere av årets nøkkelspillere. Motherwell er priset til 3.20 på å ta sesongens tredje seier mot St Johnstone.

Beste Spill

Sats på at Celtic scorer i begge omgangen mot Dundee United til 2.35 i odds

Sats på uavgjort mellom Hibernian og Dundee til 3.60 i odds

Sats på at St Johnstone slår Motherwell til 2.15 i odds