Skotsk fotball: Helgens tippetips


Celtic 1.48, uavgjort 4.35, St Johnstone 5.50

Til tross for at Celtic haltet seg inn til seriegullet, er trener Neil Lennon klar på at årets sesong har vært en utenom det vanlige. Celtic evnet heller ikke å prestere i the Highlands forrige helg, uten at Lennon trenger å bry seg nevneverdig. Ligatittelen er som kjent allerede i boks, og klubben ser frem til cupfinalen. 

The Hoops har kun holdt rent bakover ved én anledning i løpet av sine åtte seneste kamper. Celtics, angrepsrekke har derimot reddet dem ut av problemer gjentatte ganger, noe som ofte har ført til de reneste målorgier. Over 3.5 scoringer er priset til 2.55 i odds. 

St Johnstone har blikket festet på en plass i kommende sesongs Europacup. De er likevel nødt til å skaffe seg et godt resultat hjemme mot de nybakte mesterne, dersom de skal ha realistiske forhåpninger om nevnte. Steven MacLean, Liam Craig og Murray Davidson er i go'dytten, og har tatt Perth-klubben opp i rygg på Inverness. The Saints har kun sluppet inn tre mål på de seks nyligste, noe Steve Lomas' menn kan være stolte av. St Johnstone jakter sin tredje strake 1-0 seier, hvis resultat er priset til 17.00 i odds. 

Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her!


Hearts 2.10, uavgjort 3.30, Hibernian 3.25 

Edinburghs to toppserieklubber møtes på Tynecastle søndag. Begge lagene håper å kunne legge bak seg en nedslående sesong så snart som mulig. Den tannløse fotballens som laget spilte under John McGlynn, var så avgjort med på å plassere klubben på nedre halvdel. Det har heller ikke vært bedring å spore uten den nye treneren Gary Locke. The Jambos har slitt med å finne nettmaskene; en lagdel Locke garantert vil ønske å forsterke i løpet av sommeren. Hearts er priset til 3.80 i odds på å gå målløse av banen mot byrivalene Hibernian. 

Hibs har også visse bekymringer knyttet til scoringer. Eller rettere sagt; det hadde vært et problem dersom de ikke hadde hatt Leigh Griffiths. Leiesoldaten har notert seg for 27 scoringer for hardt prøvede Hibernian denne sesong. Sagt på en annen måte - Wolves-angriperen har egenhendig levert 60% av lagets målbeholdning denne sesongen. Når Griffiths ikke har hatt dagen, har heller ikke The Cabbage sanket poeng. 

Av positive tegn i tiden kan nevnes lagets nykomponerte midtbane. Gary Deegan, Jorge Claros og Paul Cairney - med ungguttene Alex Harris og Daniel Handling på vei opp og frem - har gitt trener Pat Fenlon noe å bygge videre på. Gjestene er tilgjengelig til 3.25 i odds på å vinne sesongens siste Edinburgh-derby.


Inverness 1.95, uavgjort 3.60, Dundee United 3.40

Forrige ukes spennende 4-3 seier over formlaget Motherwell, betyr at Inverness tok et stort steg i retning av tredjeplassen. Ettersom St Johnstone vant mot Dundee United, er Highland-klubben nødt til å sanke flere poeng for å sikre seg Europacup-spill neste sesong. Vi kan meget vel bli vitne til et Highland-derby hvor Europa League-billett ligger i potten neste helg. 

Klubbens toppscorer - Billy McKay - og Andrew Shinnie vil være viktige brikker i lagets forsøk på å ta seg til kontinentale fornøyelser neste år. Ettersom St Johnstone står foran en vanskelig bortekamp mot Celtic, bør Caley Thistle dra dette i land med de nødvendige resultatene. Inverness-seier mot Dundee United kan handles til 1.95 i odds. 

Etter å ha sikret seg en plass på øvre halvdel av tabellen, må Dundee United likevel konstantere at de ligger altfor langt bak lagene som jakter Europa League. Med lite annet enn æren å spille for, har Uniteds formkurve fått seg en knekk. Klubben står nemlig med tre strake tap. 

Angrepstrioen Jon Daly, Gary Mackay-Steven og Johnny Russell har ikke vært i stand til å finne tilbake til formen som førte klubben opp blant de seks beste i serien (ubeseiret på åtte kamper i den perioden). Dundee United er tilgjengelig til 3.40 i odds på å sette punktum for den svake formen mot Terry Butchers mannskap. 

Beste Spill:

Sats på at både Celtic og St Johnstone scorer til 1.67 i odds
Sats på Under 1.5 scoringer mellom Inverness og Dundee United til 5.00 i odds
Sats på uavgjort mellom Hearts og Hibernian til 3.30 i odds