Skotsk fotball: Helgens tippetips


CELTIC vs. ST JOHNSTONE
Celtic har ingen reelle utfordrere til den hjemlige tronen. Det var på ingen måte en overraskelse. Etter onsdagens sensasjonelle seier over Barcelona i Glasgow, spiller det ingen rolle hva som skjer resten av fotballåret. Seieren i flombelysningen i Glasgow har allerede definert sesongen.
Det er to Celtic-spillere som har utmerket seg både i den skotske toppserien og i europeisk sammenheng. Victor Wanyama og keeper Fraser Forster var begge i strålende slag mot katalanerne, og har bevist at de er formidable talenter. Mange vil hevde at de allerede er klare for langt større oppgaver enn hva den skotske Premier League er i stand til å tilby. Inntil videre er de imidlertid Celtics fremste aktiva.
The Hoops har kun ledet ved pause i én av sine fire foregående seriekamper, og priset til 1.62 på å lede etter 45 minutter mot St Johnstone.
Celtics historiske, og ærlig talt, nokså nedslående resultat mot Barcelona til tross, er det mange momenter som gir grunn til optimisme for St Johnstone. For bare to uker siden viste Kilmarnock at de regjerende seriemesterne ofte sliter med bakrus etter europeiske bravader. Killie noterte seg for sin første seier på Celtic Park siden 1955, etter at skottene nesten holdt Barcelona til uavgjort på Camp Nou.
The Saints har også hatt gode tider i møte med Neil Lennons mannskap over de to seneste sesongene. Perth-laget vant i Øst-Glasgow i fjorårssesongen, i tillegg til å påføre Hoops sitt første ligatap inneværende sesong.
Nyervervelsene Nigel Hasselbaink og Gregory Tade har gitt St Johnstone alternativer på topp, hvor det i sannhet har vært skrint tidligere. Scoringsevner blir viktige når gjestene skal evne det Barcelona ikke maktet - nemlig å reise fra Parkhead med poeng.
St Johnstone er priset til 5.50 på uavgjort mot Celtic.
HIBERNIAN vs. DUNDEE UNITED
Hjemmelagets prestasjoner denne sesongen har vært så vidt gode, at det var overraskende da Skottlands vikartrener Billy Stark annonserte landslagstroppen uten innslag av Hibs-spillere.
Landslagstreneren overså Leigh Griffiths imponerende scoringsform - 11 mål på de seneste ti kampene - og David Wotherspoon i uttaket til neste ukes vennskapskamp mot Luxembourg. Trener Fenlon bekymrer seg garantert ikke nevneverdig, ettersom han kan beholde alle spillerne til etter landslagspausen. Forbauselsen over at nevnte duo ble utelatt, illustrerer imidlertid godt hvor langt Easter Road-klubben har kommet siden forrige sesong.
Hibernian har kun holdt rent bakover i tre kamper denne sesongen. Vel og merke har to av disse kommet i løpet av lagets fire seneste seriekamper. Hjemmelaget er priset til 3.70 på å ikke slippe inn baklengs mot Dundee United.
Vi måtte snu terminlista før det skjedde, men Dundee Uniteds sesong virker endelig å ha tatt form. 3-0 seieren i sesongdebuten førte til at enkelte mente the Tangerines kunne blande seg inn i kampen om seriegullet. Fem strake tap etter den tid førte klubben nest nederst på tabellen, men nå er det andre boller. Dundee United står nemlig ubeseiret på sine fire seneste, inkludert uavgjort mot Celtic forrige helg og gevinster mot St Mirren og Motherwell.
Johnny Russells retur til gammel form, og Gary Mackay-Stevens skadecomeback, har i sannhet vært betimelig. Duoen har gitt laget en ekstra dimensjon og tilført tiltrengt kvalitet i angrep.
Dundee United er tilgjengelig til 8.75 på å ta sin andre strake 1-0 seier på bortebane.
MOTHERWELL vs. DUNDEE
Veggene i Dundees garderobe er tapetsert med utklipp med uttalelser fra såkalte eksperter og forståsegpåere, som mener klubben er den fremste dumpekandidaten. Inntil forrige uke har det vært vanskelig å si seg uenig.
1-0 seieren over Hearts (lagets andre over the Jambos denne sesongen) har gitt Barry Smiths mannskap fornyet tro på ny toppseriekontrakt. Klubben har like fullt fem poeng opp til nærmeste lag på tabellen - St Mirren. Denne kampen er i så måte svært viktig i kampen for overlevelse.
Colin Nish representerer sårt tiltrengte toppserie-kvaliteter, i et lag som stort sett er det samme som rykket opp fra Division One forrige sesong. Enkelte av spillerne er imidlertid i ferd med å bli vant til fotballen på det øverste nivået, hvor av matchvinner fra Hearts-kampen - Matt Lockwood - er et godt eksempel.
Dundee er priset til 6.25 på å ta sin andre strake ligaseier mot Motherwell.
For Motherwells del, var forrige uke en oppsummering av sesongen så langt. Etter en imponerende 3-1 seier mot formlaget St Johnstone, fulgte hjemmetap mot Dundee United.
Jamie Murphy noterte seg endelig for sesongens første scoringer (2) i kampen mot St Johnstone. Det betyr samtidig at Henrik Ojamaa er den eneste av Motherwells fryktede angrepstrio som står målløs.
The Steelmen har ikke holdt rent bakover siden åpningskampen, og er tilgjengelig til 6.75 på å holde tett baklengs mot Dundee.
BESTE SPILL:
- Sats på at både Celtic og St Johnstone scorer til 1.86.
- Sats på uavgjort mellom Hibernian og Dundee United til 3.25.
- Sats på at Motherwell slår Dundee til 7.50.