Serie B Play-off, Tippetips: Novara vs Empoli


Novara 2.25, uavgjort 3.05, Empoli 3.30

Vi beveger oss til det nordlige Italia, nærmere bestemt Piedmont-regionen, og onsdagens andre sluttspillkamp mellom Novara og Empoli. Vertene har tilbragt en relativt anonym tilværelse i Serie B siden nedrykket fra toppdivisjonen i 1956. Biancoazzurri har sågar opplevd spill i seriesystemets kjelleretasjer (serie C1 og C2) siden den gang. Klubben tok seg til Serie A i 2010/2011-sesongen etter seier mot Padova i finalen, men oppholdet ble av det kortvarige slaget (19.plass). Trener Alfredo Aglietti kan atter sørge for at det spilles Serie A-fotball på Stadio Silvio Piola etter sommerferien. Da må imidlertid Toscana-klubben Empoli tuktes.

Nå som Siena er klare for Serie B, har både Empoli og Livorno muligheten til å bli Toscanas representanter i kommende sesongs Serie A (sammen med Fiorentina, selvsagt). Laget fra byen med om lag 45.000 innbyggere har stort sett tilbragt en heistilværelse mellom de to øverste divisjonene, med unntak av et hvileskjær i Serie C i årene 1989-1996. Selv om Empoli er kjent som en av de fremste talentfabrikkene i Italia, har de vært avhengige av spissveteranene Massimo Maccarone (33) og Francesco Tavano (34) med deres 17 og 21 fulltreffere henholdsvis.

Lagnyheter

Trener Aglietti kan glede seg over at Pesce og Seferovic er tilbake, mens keeper Bardi trolig spiller sin siste kamp på Piola. Målvakten er på utlån fra Inter Milan, og vil sannsynlig vis bli å finne i sommerens U21-EM.

Gjestenes Sarri opplever lignende utfordringer. Empoli må klare seg uten Regini og Saponara i begge semifinalene. Betimelig nok; dersom laget tar seg til finalen, vil duoen allerede være på landslagsoppdrag i Israel.

Formutvikling

Lørdagens 1-1 mot Lanciano hadde liten betydning for et Novara som allerede var sikret play-off. Fotnote: Poengdelingen var Abruzzo-klubbens uavgjort nummer 21 i løpet av 42 kamper.

Empoli spilte også på det trygge, og sikret seg 0-0 mot opprykkslaget Verona. Ikke overraskende, spør du oss.

Vurdering

Novara har fått favorittstempelet med 2.25 i odds, mens borteseier er priset til 3.30 ganger innsatsen. Uavgjort vil naturlig nok passe gjestene godt – hvis utfall er tilgjengelig til 3.15. På samme måte som dagens andre oppgjør mellom Brescia og Livorno, er Under 2.5 scoringer fristende.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 1.60 i odds

Sats på 0-1 til 9.25 i odds