Scottish Fotball: Helgens tippetips


CELTIC vs. INVERNESS

Dersom vi kan kalle Inverness sin nylige serieform ujevn, var måten de fikk sesongens første smell på helt utrolig.

Terry Butchers mannskap lå en stakket stund på andreplass i SPL, og de fleste forventet at Caley Thistle ville yte Motherwell god motstand søndag. 1-5 tap i Highlands-oppgjøret var på alle måter i underkant av hva vi kunne se for oss.

Dersom gjestene skal utnytte av Celtic hektiske kampprogram, er de nødt til å ha en Andrew Shinnie i storform. Angriperen har levert prestasjoner som har fått mange til å regne ham som en av de beste i ligaen. Inverness er priset til 9.50 på å stikke av med alle poengene fra Parkhead.

Celtics sesong har så langt vært preget av Champions League-bakrus. Parkhead-klubben har tatt kun åtte poeng i løpet av syv kamper etter midtukekamper i europeisk sammenheng. St Johnstone var det siste laget i rekken til å straffe Celtic, da de maktet 1-1 kun fire dager etter the Hoops' seier over Barcelona.

Tirsdagens tap mot Benfica betyr at Celtics eventuelle avansement ikke avgjøres før i siste gruppekamp. Neil Lennon må uansett sørge for at laget hans klarer å kombinere suksess i Champions League med triumf i det hjemlige seriespillet. Unggutten Tony Watt, hvis spiller sikret seieren mot Barca, har funnet veien til nettmaskene i to av sine tre seneste kamper. Stjerneskuddet har til tider også inspirert lagkameratene til god innsats. Det er verdt å merke seg at Watts' mål har kommet i kamper som har endt uavgjort. The Hoops er tilgjengelig til 6.00 på at de fortsette poengdelingstrenden mot Inverness.

 

HIBERNIAN vs. ABERDEEN

Hadde denne kampen blitt spilt én uke tidligere, hadde vi snakket om ligaens to formlag. Aberdeen har kun tapt to av sine 13 nyligste, noe som holder dem i toppsjiktet i SPL. Begge lagene kom uansett greit ned på jorda igjen forrige uke, og det skal bli spennende å se noen av seriens formspillere i aksjon.

Leigh Griffiths scoringsstatistikk, 12 mål på like mange kamper, fikk seg et foreløpig punktum mot hans gamle arbeidsgiver - Dundee - forrige uke. Angriperen er tvilsom etter å ha pådratt seg en skade i seieren mot St Mirren for to uker siden.

1-3 tapet mot Dundee til tross, Hibernian har fortsatt med å score i hver eneste kamp etter at de tapte mot Dundee United i sesongpremieren. At hjemmelaget scorer igjen, er således et relativt trygt spill til 1.28.

Dons-angriper Niall McGinns gode scoringsform fikk en knekk mot gamleklubben Celtic sist, da laget tapte 0-2. Nord-iren håper å kunne vise at han er bygd for større oppgaver enn den skotske toppserien i møte med Hibs. McGinn har notert seg for seks strake scoringer etter overgangen i sommer, og tapet mot Celtic var første kamp hvor Craig Browns mannskap ikke har evnet å score siden september. Det betyr at gjennomsnittet for disse lagene er hele tre scoringer pr kamp. Hibs og Aberdeen er priset til 1.80 på å score mer enn 2.5 mål.

 

MOTHERWELL vs. HEARTS

Etter syv kamper, hvorav én seier, ble det endelig klaff mot godtgående Inverness forrige uke: 5-1 over Terry Butchers mannskap ble fasiten.

Michael Higdon og Henrik Ojamaa ser ut til å ha funnet scoringsformen igjen. Sistnevnte fant målet for første gang denne sesongen, i likhet med klubbkollega Jamie Murphy.

Den skotske toppdivisjonen er så vidt jevn, at Motherwell klatret fire plasser med seieren over Inverness. The Steelmens befinner seg nå på fjerdeplass, kun ett poeng bak Aberdeen på plassen over.

Motherwell er priset til 2.30 for å ta sin andre strake seier når de møter Hearts lørdag.

Hearts’ problemer både på og utenfor banen er veldokumenterte. Forriges ukes beskjed om at HMRC har gått med på å utsette skattekravet på £450.000, og 1-0 seieren over St Mirren, var slik sett en opptur.

Den knepne seieren passer godt inn med inntrykket av at solid forsvarsspill er nøkkelen, dersom Hearts skal oppleve noe i nærheten av suksess denne sesongen. Fremover på banen er det nemlig skrale saker. Motherwell er priset til 3.35 på å holde rent bakover mot Hearts.

 

BESTE SPILL

Sats på at Celtic vinner 1. omgangen mot Inverness 1-0 til 3.25.

Sats på uavgjort mellom Hibernian og Aberdeen til 3.20

Sats på at Motherwell ikke slipper inn baklengs mot Hearts til 2.85.