Ronny Johnsen: - Ligacupen har enorm betydning for United


Det er ikke mange dagene siden vi snakket med Unibet-ambassadør Ronny Johnsen sist. I disse tidene med regjeringsforhandlinger får vi stadig høre at “en uke er lenge i politikkens verden”. Så, akkurat hvor lenge er fem dager i engelsk football?

Det er i alle tilstrekkelig til at: 1) David Moyes går fra å ha gjennomført en brukbar sesonginnledning, til å bli betegnet som ubrukelig, 2) Marouane Fellaini går fra strålende kritikker etter United-debuten til å stemples som bomkjøp og 3) Manchester United er meldt av i kampen om seriegullet. Vi har atter igjen satt oss ned med en som burde kjenne klubben bedre enn de fleste. Onsdag venter nemlig Liverpool i Ligacupens tredje runde.


Det er ikke mer enn noen dager siden vi kikket inn i krystallkula før Manchester-derbyet. Ikke bare følte du deg trygg på seier mot erkerivalen City, men også at United vil forsvare seriegullet denne sesongen. Hva tenker du etter søndagens forestilling?

"Det var selvsagt ikke bra, det. Manchester City var meget gode, så jeg tror ikke man skal forsøke å ”snakke ned” fotballen de leverte ved å snakke om at United var dårlige. Det vil selvsagt alltid være en diskusjon om hvorvidt David Moyes’ mannskap spilte svakt, eller om De Lyseblå var overlegne, men jeg mener vi bare skal vedgå at City som sagt var langt bedre.

De Røde Djevlene stilte med en skjev midtbanefirer, og avstanden mellom lagdelene var altfor stor. Det hjalp noe da Tom Cleverley kom inn for Young i andreomgangen, men da stod det allerede 4-0 til City…

Jeg har fortsatt ikke mistet troen på en god sesong, men Manchester United må reise seg kjapt. Robin van Persie og Wayne Rooney er beviselig uunnværlige, men vi må altså nok en gang klare oss uten hollenderen onsdag.

I løpet av mine seks sesonger på Old Trafford kan jeg se tilbake på 7-2-3 (Premier League). I cupsammeheng har vi uansett ikke tapt mot Liverpool på eget gress siden 1921 (1-2). Jeg er som de fleste fotballspillere: Det er kun seirene som huskes".


Hvilken betydning har denne kampen?

"Jeg har aldri sagt dette tidligere, men nå er Ligacupen kjempeviktig. Det er avgjørende å få tapet mot Manchester City ut av systemet, og det finnes ingen bedre måte å reise kjerringa på enn seier mot Liverpool. Merseyside-klubben er en rival på samme måte som Manchester City – og jeg vil våge å si: kanskje større.

Sistnevnte vil gi seg utslag i at David Moyes sender utpå sitt desidert beste mannskap. Dette handler om prestisje. I likhet med kampen mot City, er dette et oppgjør som folk går mann av huse for å få med seg. Spillerne er naturlig nok klar over hva dette betyr for fansen".


Hvordan ser du for deg at kampen mot Liverpool vil forløpe?

"Vi tapte 0-1 mot Liverpool på Anfield den 1. september. Noe av problemet den gang var jo at Sturridge sørget for Liverpool-ledelse kun fire minutter ut i oppgjøret. Slikt har betydning for hvordan kampen utvikler seg. Jeg tror neppe vi vil bli vitne til en like kjapp scoring onsdag. På samme måte som i 0-0 kampen mot Chelsea vil sikkerhet stå i høysetet – om ikke annet innledningsvis. Men, dette oppgjøret skal avgjøres onsdag, så vi vil få se scoringer.

Robin van Persie rekker ikke denne kampen, noe som er en strek i regningen for Manchester United. En som derimot er tilbake, er Luis Suarez. Han ryktes å være superlysten på å vise hva han er god for. Ikke så rart, ettersom han har vært nødt til å følge Liverpool fra sidelinja i 10 kamper. Spissen har funnet veien til nettmaskene tre ganger i løpet av de fire siste mot Moyes (som Everton-trener), så det skal bli spennende å se om det fortsetter her.

Brendan Rodgers er en god manager som synes å ha fått form og fasong på Liverpool. Han har nok overrasket mange internt i klubben med sin profil, men han har fått tid til å introdusere sin kontinentale fotballfilosofi. Mye kan tyde på at han er treneren som virkelig har fått Daniel Sturridge til å blomstre".


Har du noen tips til de som kanskje skal sette noen kroner på denne kampen – kanskje du kan driste seg til å tippe målscorer og resultat?

"Det hadde vært veldig morsomt dersom Marouane Fellaini hadde fått en scoring. Han fikk så ørene flagret etter oppgjøret mot Manchester City, og en fulltreffer ville sikkert gjort godt for selvtilliten. Ettersom van Persie pleier en skade, er United nødt til å sette sin lit til Wayne Rooney igjen. Selv om han scoret mot City var han like blek som resten av United-elleveren.

Ettersom jeg bommet grovt i forkant av City-kampen, holder jeg meg til å tippe 1-0 til Manchester United. Jeg klarer bare ikke se for meg at United taper her, og hjertet forteller meg at Fellaini scorer".

Ronny Johnsens tips:

Sats på at Manchester United vinner 1-0 til 9.00 i odds

Sats på Marouane Fellaini som målscorer til 3.95 i odds