RetroQuiz: Latino-gutta fra VM '90


Velkommen til den første i en lang rekke RetroQuiz. Unibet gir deg muligheten til å gjenoppfriske hukommelsen. Vi skal la deg drømme deg tilbake til da solen alltid skinte, da fotballbuksene var en halvmeter kortere, trøyene en smule mer fargerike - og da alle gutta samlet på klistremerker med stjernene fra EM - og VM-sluttspillene. 

RetroQuizzen starter med en reise tilbake til sommeren 1990, da Italia arrangerte det 14. Fotball-VM gjennom tidene. Argentina var regjerende mestere, men måtte bøye seg i støvet for Vest-Tyskland med profiler som Brehme, Klinsmann, Kohler og Matthäus. Denne spørsmålsrunden handler imidlertid ikke om det karismatiske tyske landslaget, men snarere to sør-europeiske kjenninger i form av Italia og Spania. 

Her følger - med stigende vanskelighetsgrad - et lekkert knippe latinoaktører. Mens enkelte vil få bjellene til å ringe umiddelbart, må du nok bruke de små grå. På samme måte som med jakten på å fylle klistremerkealbumene, handler ikke dette om annet enn æren. Og selvsagt muligheten til å hovere. På samme måte som da en i kameratgjengen - med skjelvende hender - åpnet klistremerkepakken for så å finne spillere fra Costa Rica, Sør Korea og De Forente Arabiske Emirater. Mens du selv fikk de ettertraktede med... ja, kanskje noen disse barske karene:

(Svarene finner du nederst i artikkelen)


1.

Joda, det er faktisk en purung Carlo Ancelotti vi ser til høyre i bildet. Vi ønsker imidlertid svar på hvem den fem år eldre herren med blomsterbuketten er.

2.

Som du sikker har skjønt; vi starter forsiktig. Hvilken spanjol er her iført armbind og en iherdig jugoslavisk oppasser?

3.

Eufori og forførende latinolokker. Hva heter han?

4.

Langbeint og teknisk begavet spanjol, men husker du navnet? 

5.

Hvem er den unge herremannen i luftig svev?

6.

Nå stiger vanskelighetsgraden noe. Vi kan hjelpe deg litt ved å fortelle at det første tallet i spillerens draktnummer ikke er synlig. Mer sier vi heller ikke, foruten at italieneren faktisk overlevde denne halsbrekkende østerrikske taklingen. 

7.

Ja, det er sannelig ikke morsomt å bli slutt ut like før VM-finalen - og i alle fall ikke foran eget publikum. Drar du kjensel på nummer 20 i midten av bildet? 

8.

Det er spilleren til høyre med ballen, fullskjegg og lårmuskler ala Johan Olav Koss vi ønsker navnet på. Spillernummeret på buksa er skjult, men forteller at dette var Spanias "6". 

De nåværende italienske og spanske landslagsstjernene braker sammen i Confederations Cup kommende uke. Sjekk ut Unibets odds her!

Svar: 1. Salvatore Schillaci 2. Emilio Butragueño 3. Giuseppe Giannini 4. Julio Salinas 5. Nicola Berti 6. Andrea Carnevale 7. Aldo Serena 8. Rafael Martin Vasquez