Overgangsmarkedet: Stikker Mata fra Chelsea i januar?


I dag ser vi nærmere på hvorvidt Chelsea akter å la Juan Mata gå på utlån når overgangsvinduet åpner i januar. Vi har i tillegg vurdert mulige spisser til Arsenal, Manchester Uniteds jakt på en playmaker og en kantspiller som ønsker seg til Spurs...


Forum-snakk

Juan Mata kan få grønt lys for et utlån i januar. Juventus og Atletico Madrid er angivelig lystne på å signere Chelsea-spilleren. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Mata får ikke spilleminutter under Jose Mourinho, og er nødt til å spille regelmessig ball dersom han skal ha forhåpninger om VM-spill. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Chelsea vil ønske å styrke stallen i januar - ikke svekke den. Nå som presset bare vil bli større utover i andre halvdel av sesongen, kan Mata meget vel vise seg å ha en nøkkelrolle å spille i jakten på troféer. 


Spekulasjoner i tabloidpressen

Arsenal akter å signere den rumenske spissen Ciprian Marcia fra Getafe i januar.

Hvorfor denne overgangen skjer: Arsenal ble linket til Marcia så sent som i sommer, og er nødt til å sikre seg en ny spiss. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Dersom Arsenal ikke mener det var verdt å hente Marcia i løpet av sommeren - da han var tilgjengelig på free transfer - hvorfor skulle de betale penger for ham nå? 


Spekulasjoner i tabloidpressen II

David Moyes’ forsøk på å sikre seg en kreativ, sentral midtbanespiller vil føre ham til et bud på Valencias Ever Banega i januar. Argentineren har en kontraktsfestet utkjøpsklausul på £50 millioner. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Moyes har lenge beundret Banega, etter at han også forsøkte å hente spilleren til Everton.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: United er ikke villige til å legge tilstrekkelig pundsedler på bordet for å aktivere utkjøpsklausulen. Å skulle forhandle frem en rimeligere avtale kan vise seg vanskelig i januarvinduet. 


Kjøp meg!

Sevilla-vingen Diego Perotti hevder at han kan komme til å signere for Tottenham i januar. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Spurs sliter med å finne veien til nettmaskene, og Perotti kan vise seg som selve hoffleverandøren av målgivende pasninger. Spurs kan således få makismalt ut av Roberto Soldado. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Er det ett område hvor Andre Villas-Boas allerede er tilstrekkelig forspent, er på flankene. Portugiseren kan velge mellom Andros Townsend, Aaron Lennon, Erik Lamela, Gylvi Sigurdsson og Nacer Chadli.

Oddsen på at Tottenham ender blant de fire beste i Premier League er 3.35!