Overgangsmarkedet: Paris Saint-Germain vil ha Chelseas Mata!


Mata til Paris Saint-Germain, Mitroglou til Liverpool, Draxler flørter med Arsenal og Iniesta vurerer ny Barcelona-avtale...


Forum-snakk

Liverpool planlegger et bud på Olympiakos-spissen Kostas Mitroglou. Arsenal har fulgt det greske stjerneskuddet, men det er Liverpool som er favoritter til å sikre seg £7 millioner-mannen. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Nå som Arsenal synes å konsentrere seg om å hente Karim Benzema, vil Liverpool trolig få lettere spill med henblikk på Mitroglou. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Mitroglou vil se på Suarez og Sturridge, og stille seg spørsmålet om han vil få spilletid. 


Spekulasjoner i tabloidpressen I

Chelsea er forberedt på at Paris Saint-Germain legger £40 millioner på bordet for Juan Mata når overgangsvinduet åpner i januar. Mata har knapt vært å se i aksjon under Jose Mourinho, og de regjerende franske mesterne ligger godt an til å utnytte situasjonen. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Mata vil ikke ønske å havne i bakleksa med tanke på spill for Spania i neste års VM. Å bli ansett som en storsignering av den franske klubben er kanskje for smigrende til å avslå. 

Hvorfor overgangen ikke materialiserer seg: Chelsea vil kun ønske å selge dersom de har en erstatter klar. Å finne Matas tilsvarende, som i tillegg er villig til å sitte på benken, er vanskelig. For å si det mildt. 


Spekulasjoner i tabloidpressen II

Julian Draxler kan bli den siste i rekken av tyskere som melder overgang til Arsenal. "Jeg har alltid sagt at de fleste engelske klubber er å anse som storklubber. Arsenal er selvsagt en klubb i nevnte kategori". Jeg snakket med Mesut og Per om klubben fra tid til annen, og de har mye positivt å fortelle", uttaler Schalke-stjernen. 

Hvorfor skjer denne overgangen: Draxler er en stigende stjerne, og Arsene Wenger er klar over at han bare vil bli bedre. Med Özil, Mertesacker og Lukas Podolski allerede i klubben, er det kun naturlig at Draxler vil søke mot Arsenal. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Hvor skal han passe inn? En ny offensiv midtbanespiller er det siste Arsenal trenger. Nord-London klubben har allerede Özil, Podolski, Santi Cazorla, Tomas Rosicky, Aaron Ramsey og Alex Oxlade-Chamberlain i troppen. 


Se, de snakker sammen!

Andres Iniesta vurderer et nytt kontraktsforslag, noe som i så fall innebærer en årslønn på £9.1 millioner og karrierepunktum på Camp Nou. Manchester United står klare dersom klubb og spiller ikke blir enige. 

Hvorfor det går mot ny avtale: Iniesta er Barcelona-legende, og er garantert kun ute etter en forbedret kontrakt. 

Hvorfor det ikke går mot ny avtale: Iniesta kan meget vel tenke at Barca er på nedadgående, og følgelig anse Manchester United som et bedre alternativ.