Overgangsmarkedet: Hvorfor Agüero ikke forsvinner til Barcelona


Forum-snakk

Borussia Dortmund skal etter sigende vurdere Atletico Madrid-spissen Diego Costa som mulig erstatter for Rober Lewandowski. Sistnevnte ligger nemlig an til å forsvinner gratis fra klubben kommende sommer. 

Hvorfor skjer denne overgangen: Dortmund har behov for en spiss av toppformat som erstatter for Lewandowski. Costa har funnet nettmaskene 16 ganger i løpet av de 17 siste kampene, og virker å være mer enn god nok for oppgaven. 

Hvorfor denne overganger ikke materialiserer seg: Lewandowski forsvinner som nevnt gratis fra Dortmund, og spørsmålet er hvor klubben kan finne penger til å kjøpe en spiller som Atletico Madrids Costa. Legg også til at Atletico gjør det svært så godt i den spanske toppserien, og at spilleren selv nettopp har gjort spansk landslagsspiller av seg. Han er med andre ord godt etablert i landet. 


Forum-snakk II

Arsenals forsøk på å unngå å måtte stille med Nicklas Bendtner på benken, har ført dem i retning av Manchester Citys Edin Dzeko. 

Hvorfor skjer denne overgangen: Med signeringen av Mesut Özil har Arsenal bevist at de er villige til å legge store summer på bordet for å sikre seg de rette spillerne. Dzeko hadde i tillegg vært et supert alternativ til Olivier Giroud. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Hvorfor skulle gulljagende Manchester City være villige til å selge en spiller til serieleder Arsenal, og således løse sistnevntes problemer? Manchester City har i tillegg benyttet Dzeko ved en rekke anledninger denne sesongen. Dersom han selges, vil det trolig bli til en klubb utenfor Premier League (Dortmund?). Men, ikke før sesongslutt. 


Spekulasjoner i tabloidpressen

Det hevdes at Manchester City ligger an til å måtte ta stilling til et bud på Sergio Agüero fra Barcelona i sommer. 

Hvorfor skjer denne overgangen: En spiller så vidt talentfull spiller som Agüero fortjener å spille for en av de største klubbene i Europa. Manchester City kan meget vel hevdes å være den rikeste klubben, men de er langt ifra å være den største. Agüero kan kjapt tenke at det frister med en overgang til et lag hvor han kan spille med så vel Lionel Messi som Neymar. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Manchester City har så mye penger at de ikke trenger å selge noen. City kan fint bruke Gareth Bales overgangssum som utgangspunkt for forhandlinger, noe som kan vise seg for dyrt selv for Barcelona. 


Spekulasjoner i tabloidpressen II

Chelseas Demba Ba ønsker å forlate klubben i januar, med Tyrkia som ønsket stoppested.

Hvorfor skjer denne overgangen: Ba har ikke vist seg som noen ubetinget suksess på Stamford Bridge, mens Mourinho tydeligvis foretrekker Fernando Torres og Samuel Eto'o foran den tidligere Newcastle-spilleren. Ba har nylig blitt koblet til Galatasaray, og siden Chelsea angivelig snuser på Galas Burak Yilmaz, kan kanskje en byttehandel ligge i kortene. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Galatasaray har muligheter til å avansere til utslagsrundene i Champions League. I så fall vil klubben nødig ønske å miste Yilmaz. I så fall må Chelsea se seg om etter en annen spiss før Ba får lov til å forlate klubben i januar.