Overgangsmarkedet: Hvor havner Edinson Cavani?


Det er noe veldig forlokkende med Edinson Cavani. Kanskje er det hårmanken eller mannens høye kinnbein. Er kan det skyldes det faktum at han - om enn ikke korrekt stavet - ble oppkalt etter han som oppfant lyspæra. 

Muligens er svaret å finne i at han er en god fotballspiller. Altså, latterlig god. Uruguayaneren har funnet nettmaskene over 100 ganger i Serie A, fordelt på fem sesonger. Mange av målene kom til alt overmål mens han spilte for et lag med fast plass på nedre halvdel av tabellen - Palermo. Det er knapt overraskende at publikumsyndlingen har de fleste øyne rettet mot seg på vei inn i overgangsvinduet. 

Chelsea (3.00) regnes i skrivende stund som favoritter til angriperens signatur. Europa League-mesterne har definitivt pengene som skal til. En ny spiss er et uttalt mål for klubben fra Vest-London, etter at verken Demba Ba eller Fernando Torres var helt overbevisende forrige sesong. Faktisk går det rykter om at Torres og Rafael Benitez blir gjenforent i Napoli, dersom napolitanerne godtar kombinasjonen penger+forhenværende storscorer. 

Dersom Cavani mot formodning ikke skulle ha sansen for London, er Manchester City (4.00) en annen mulighet. Nå som både Carlos Tevez og Edin Dzekos Etihad-fremtid er uviss, vil spissen representere en kjærkommen tilvekst. Ustabile forhold i klubben, som f.eks Roberto Mancinis avgang, kan derimot veie negativt. 

Real Madrid (5.00) kan neppe sies å mangle angrepsalternativer. Bernabeu har heller ikke fremstått som det lystigste av steder de siste månedene. Paris Saint-Germain (7.00) evner trolig å legge mest penger på bordet, og kan i tillegg friste med Zlatan Ibrahimovic som spissmakker. Barcelona (20.00) og Manchester United (40.00) er solide outsidere her. 

Cavani kan selvsagt finne på å bli værende i Italia. Dersom så er tilfelle, vil Juventus (10.00) sikkert være lysten på å sikre seg en stjernespiss. Miraklenes tid er kanskje ikke forbi? Oddsen på at Napoli kan klare å holde sin stjernespiller er 4.00

Sats på Edison Cavanis neste karrieresteg her!