Overgangsmarkedet: Barcelonas Xavi med karrierepunktum i USA?


Moyes vurderer Juventus-duo, Xavi til New York City FC, Matic nærmer seg Chelsea og De Bruyne signerer for Wolfsburg...


Spekulasjoner i tabloidpressen I

Manchester United-manager David Moyes var i Italia denne helgen. På menyen stod samtaler og ønske om å signere Arturo Vidal og tidligere United-spiller Paul Pogba.

Hvorfor denne overgangen skjer: Vidal og Pogba er smigret over at Moyes personlig tar turen over for å se dem i aksjon. Det ryktes at United er villige til å legge £40 millioner på bordet for duoen.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Juventus vil trolig ikke selge sine største stjerner for en slik sum.


Spekulasjoner i tabloidpressen II

Xavi skal angivelig stå på New York City FCs ønskeliste - en klubb som samarbeider med Manchester City. New York er visstnok fast bestemt på å hente Xavi før 2015-sesongen.

Hvorfor denne overgangen skjer: Xavi fyller 35 år i mars 2015, og mulighet til å signere en slik spiller - for en klubb med New York Citys ambisjoner - vil være fristende. Klubbdirektør Txiki Bergiritan og Ferran Soriano kjenner begge Xavi godt fra tiden i Barcelona.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Kontrakten med Barcelona utløper i 2016, og dersom de ikke henter en ny playmaker vil de kanskje trenge ham i fortsettelsen også. 


Se, de snakker sammen!

Chelsea kommer stadig nærmere å hente sin tidligere arbeidstager - Nemanja Matic - fra Benfica. Den samme spilleren som de inkluderte i avtalen hvor David Luiz gikk motsatt vei i 2011, vil koste dem £21 millioner.

Hvorfor denne overgangen skjer: Matic har vært en av de beste spillerne i den portugisiske toppdivisjonen denne sesongen. Det var Carlo Ancelotti som lot spilleren få gå, mens Jose Mourinho åpenbart har sans for Matic. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Chelseas høye herrer kan meget vel ha problemer med å bruke £21 millioner på en spiller som ble funnet overflødig for bare tre år siden. 


Pølse-i-brød

Den forestående avtalen som tar Matic til Chelsea, gjør at Wolfsburg veldig snart akter å annonsere signeringen av playmaker Kevin de Bruyne for £17 millioner. Den 22 år gamle belgieren har ikke maktet å spille seg til fast plass i Chelsea under Mourinho, og er desperat etter førstelagsspill før sommerens Verdensmesterskap. 

Går Chelseas Demba Ba til Arsenal denne måneden? Sjekk oddsen her!