Overgangsmarkedet: Barcelona med Berbatov-bud


Forum-snakk

Arsenal kan meget vel snappe den unge kroaten Alen Halilovic foran nesa på erkerivalen Spurs. Tottenham håpet å kunne sikre seg den 17-årige midtbanespilleren allerede i sommer, men overgangen falt i fisk. Nå kan Arsenal altså vise seg å stikke av med det lengste strået. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Arsenal vil utvilsomt finne glede i å kunne hente en spiller som arvefienden Tottenham lenge har hatt i kikkerten. Halilovic vil trolig også kunne la seg friste av Champions League-fotball på regelmessig basis. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Med Özil, Cazorla, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Tomas Rosicky og Jack Wilshire i kamp om de samme plassene, vil det bli vanskelig for Halilovic å få vist seg frem. 


Spekulasjoner i tabloidpressen I

Barcelona har identifisert Fulhams Dimitar Berbatov som Lionel Messis vikar, mens argentineren kommer tilbake fra skade. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Berbatov er nødvendigvis nødt til å føle at han ikke får vist sitt fulle potensial på Craven Cottage. Skulle han få muligheten til en slik overgang, vil han selvsagt gripe den begjærlig med begge hendene. Barca vil trolig heller ikke trenge å legge særlig mye penger på bordet.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Bulgarerens tilbakelente spillestil kan være til hinder for Barcas "flyt-fotball". Angriperen er rett og slett altfor ulik Messi til å kunne passe inn. 


Spekulasjoner i tabloidpressen II

Newcastle leder kampen om å sikre seg Manchester Uniteds Wilfried Zaha på lån i januar. 21-åringen har lenge vært koblet til en rekke Premier League-klubber, inkludert Crystal Palace.

Hvorfor denne overgangen skjer: Newcastle har behov for en kantspiller som kan yte spissene bistand, og Zaha vil ganske sikkert trives på St James' Park. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Moyes vil ønske å ha Zaha tilgjengelig i tilfelle Nani, Ashley Young og Antonio Valencia ikke skjerper seg. 


Se, de snakker sammen!

Liverpool er i ferd med å sikre seg Will Hughes for angivelig £12 millioner. Det unge Derby-stjerneskuddet har allerede vært i Premier League-klubbenes søkelys en god stund. Det er imidlertid Liverpool som skal være nærmest å hente 18-åringen. Enten når overgangsvinduet åpner i januar, eller neste sommer. 

Hvorfor denne overgangen skjer: Liverpool har jaktet Hughes i minst to år, og ligger best an til å skaffe seg ungguttens signatur. Hughes passer perfekt inn i Brendan Rodgers' system.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Den engelske U21-spilleren er ettertraktet, og Liverpool har konkurranse fra klubber som Tottenham og Manchester United.