Overgangsmarkedet: Arsenal-forsvarer på vei bort?


Dagens rykteflom handler om Fulhams mulige dobbelsignering, at en Arsenal-forsvarer er på vei bort, en spennende angriper med Emirates som adressat og en ung forsvarer til Chelsea...


Dagens Dobbel

Fulham står klare til å påføre West Ham ytterligere hodepine ved å hente både Ravel Morrison og Mohamed Diame i en avtale verdt £7.5 millioner.

Hvorfor denne overgangen skjer: Fulham-manager Rene Meulensteen jobbet blant andre med Morrison i Manchester United, mens Diame har en utkjøpsklausul på £3.5 millioner.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Ambisiøse "multioverganger" pleier sjelden å se dagens lys. Og hvorfor skulle West Ham være villige til å styrke en av sine argeste nedrykksrivaler?


Spekulasjoner i tabloidpressen

Arsenals høyreback, Bacary Sagna, akter å forlate the Gunners i januar til fordel for Roberto Mancinis Galatasaray. Overgangen har en verdi på om lag £4 millioner.

Hvorfor denne overgangen skjer: Franskmannens kontrakt utløper til sommeren, og det er trolig siste gang Arsene Wenger kan gjøre seg forhåpninger om å tjene penger på mannen. Arsenal kan trolig finne bedre spillere på den posisjonen også.

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Arsenal rir på medgangsbølgen om dagen, og Sagna er selvskreven i førsteelleveren. Selv om kontrakten er inne i avslutningen, kan det altså lønne seg å vente til sommeren. 


Interessenter

The Gunners følger 22-åringen Mattia Destro, ettersom laget trenger forsterkninger på topp.

Hvorfor denne overgangen skjer: Den italienske U21-spilleren Destro sliter med å få spilletid i Roma. Arsenal er på sin side desperate etter forsterkninger i angrep. Selv om det kun er snakk om en låneavtale, lukter det fornuft. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Wenger er kronisk gnien, og vil kun satse på en spiller han har fulgt over tid. Dette virker som lite annet enn et krise-kjøp. 

Budkrig

Chelsea er i forhandlinger med Inter Milan med tanke på en overgang for forsvareren Kurt Zouma. Spilleren har blitt beskrevet av Didier Deschamps som fremtidig landslagskaptein.

Hvorfor denne overgangen skjer: The Blues har behov for å fornye forsvaret de kommende årene, og spillere som John Terry blir stadig eldre. Zouma passer Mourinhos profil perfekt. 

Hvorfor denne overgangen ikke materialiserer seg: Jose Mourinho har tidligere uttalt at han ikke akter å signere noen spillere i januar, og Chelsea har allerede rikelig med alternativer defensivt.