NM Kvartfinale, tippetips: Start vs Lillestrøm


Start 1.90, uavgjort 3.60, Lillestrøm 3.60

Dersom det er to lag som har behov for en opptur, må det være torsdagens kvartfinalister Start og Lillestrøm. Siden lagene møttes 27. April (3-2 til LSK), har Mjelde – og Haglunds gutter skrapet sammen skarve TO seiere på totalt 16 kamper. Lagenes målforskjell er heller ikke mye å skrive hjem om, annet enn om du skal fortelle at scoringssnittet ligger på 3.06 pr kamp. Over 2.5 scoringer er priset til 1.55 i odds.

Start har klart å rote seg under den fryktede nedrykksstreken. Vi skal helt tilbake til 16. Mai for å finne sist sørlendingene tok full pott i serien. For all del; vi er på det rene med at ”Cup er cup”. Starts kvartfinalebillett har imidlertid kommet med knepne seiere over Egersund, Flekkerøy og Stabæk. Kombinert med den svake Tippeliga-formen, ser det ikke ut som "Makrellfotballen" flyter helt. Fansen mener derimot det var oppløftende med snuoperasjonen mot Aalesund i sist kamp, da Start snudde 0-2 ved pause til 2-2 ved fulltid. Oddsen på at hjemmelaget vinner er 1.90.

Matthias Vilhjalmsson har sammen med klubbkollega Castro notert seg for fire seriemål. Det er likevel islendingen som har vært mest målfarlig i cup-sammenheng, med tre scoringer.

Samtlige spillere er klare for kvartfinalen mot Lillestrøm, kunne Starts medisinsk ansvarlige Jørgen Rostrup melde tirsdag ettermiddag. 

Og hva kan vi si om gjestene fra Romerike? Vi kan vel si såpass at fansen drømmer høylytt om å få Ståle Solbakken tilbake til Åråsen (vi understreker ”drømmer”), og det spørs om nåværende trener Haglund selv har særlig tro på at han forblir i klubben etter sesongslutt. Svensken har fått så vel tid på seg, som tilgang på et habilt spillermateriell. Likevel ligger altså Fugla ett fattig poeng torsdagens nedrykksrival Start. Tom Nordlie vant cupgull med klubben i 2007. Vi husker alle hvordan det gikk med ham.

Bortelaget har gått målløse av banen ved fem anledninger denne sesongen, mens det stod 0-0 ved 90 minutter mot Bryne i forrige runde. Oddsen på 0-0 etter ordinær spilletid er 16.00 i odds.

Petter Vaagan Moen er Lillestrøms toppscorer denne sesongen. Mjøsas Beckham kan skilte med 10 serie – og cupmål totalt.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort etter 90 minutter til 3.60 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.55 i odds